Batman'da tabela partisine dönüşen AKP'nin 3 'vizyon’ projesi!

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere sayılı günler kalırken, AKP hükümetinin tabela partisine dönüştüğü Batman’da 3 ayrı ‘vizyon’ projesi ile ayakta kalmaya çalışıyor.

Batman'da tabela partisine dönüşen AKP'nin 3 'vizyon’ projesi!
 Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere sayılı günler kalırken, AKP hükümetinin tabela partisine dönüştüğü Batman’da 3 ayrı ‘vizyon’ projesi ile ayakta kalmaya çalışıyor. Batman’ın her bir ilçesinde farklı bir projesi olan AKP’nin kendi propagandasını dahi yapamayacak duruma geldiğini ifade eden HDP Batman milletvekili adayı Hasan Yağız, “AKP ve sözcülüğünü yapan Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sason-Kozluk’ta kalekol, karakol, HES ve geçici köy koruculuğu, Hasankeyf’te baraj projesi ile Beşiri ilçesinde ise, 2 bin kişilik cezaevi projesine başlamış durumda. AKP artık bu halka hapishaneleri, HES’leri, karakolları ve ölümü laik gördüğünü ilan etmiştir” diye konuştu.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçime sayılı günler kalırken, Kürdistan’da HDP’nin beyannamesine alternatif proje sunamayan diğer siyasi partiler, tabela partisine dönüştü. İktidarın tüm imkanlarını elinde bulunduran AKP hükümeti, Batman’da açtığı seçim lokaline kilit vurduktan sonra HDP dışında halkla buluşan farklı bir siyasi partinin olmaması, son istatistiklerde 4 milletvekilinin de HDP’nin olacağı kaydediliyor.

POLİS EŞLERİ GELMEYİNCE EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVİNDEN ALINDI

AKP hükümetinin Batman’da 3 ayrı ‘vizyon’ projesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. AKP’nin Batman’da hedeflediği projelerine halkın itibar etmemesi ve Erdoğan’ı dinlemeye gitmeyen halkın faturası da Batman Emniyet Müdürü’ne kesildiğini ifade eden HDP 4. sıra milletvekili adayı Hasan Yağız, polis eşlerinin de AKP’ye itibar etmediğini kaydederek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Kürdistan’a ziyaret gerçekleştirdi. Gittiği bütün kentlerde yol güzergahlarda AKP’nin flamaları asıldı. Ancak umduğunu bulamadı. Yüzünü çevirdiği halkla karşılaştı. Aldığımız habere göre Emniyet Müdürü açığa alındı, Cumhurbaşkanı’nın ‘sadece polis eşleri alana gelseydi alan dolardı’ dediğini öğrendik. Demek ki artık polis eşleri bile Erdoğan’ın sisteminin yanlışlığının farkına varmışlar ve onu karşılamadılar. Polis eşleri ve polisler dahil olmak üzere tüm halkımızın da HDP’den yana oyunu kullanacağını görebildik” dedi.

‘AKP’NİN SORUNLARI ÇÖZME DERDİ KALMAMIŞTIR’

Yağız, AKP’yi kurtarmak için Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentlerde mitingler düzenlediğini dile getirdi. Sorun çözemeyen tüm hükümetlerin AKP gibi alaşağı edileceğinin altını çizen Yağız şöyle devam etti: “AKP hükümeti ve halen onun aktif başkanlığını yürüten Sayın Recep Tayip Erdoğan, iktidarda oldukları 13 yıl içerisinde devletin ve uluslararası kapitalist sistemin bütün olanaklarını arkasına alarak kendilerini bugüne kadar taşıyabildi. İktidara geldiklerinde işsizlik sorunu, Kürt sorunu, Alevilerin sorunu ve bu ülkedeki tüm sorunları çözeceklerinin sözünü verdiler. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye genelinde yüzde 24 işsizliğin oldu belirtiliyor, ancak Batman’da yüzde 70’e varan bir işsizlik olduğu belirtiliyor. Bu kentte her 3 kişiden 2’si işsizdir.”

‘AKP’NİN BATMAN’A 3 AYRI VİZYON PROJESİ VAR’

AKP’nin Kürdistan’da, özelde Batman’da 3 ayrı ‘vizyon’ projesi dışında ellerinde farklı bir argümanın kalmadığını dile getiren Yağız, Kürt halkına laik gördükleri kalekol, HES ve cezaevi projeleri olduğuna işaret ederek “AKP’nin projesine geldiğimizde ise Kozluk ve Sason’da kalekol, karakol inşa etmek, yeni korucu kadrolarını açmak ve oradaki her bir dere ve nehrin üzerine bir HES projesi yapmaktır. Batman’ın doğa harikası Kozluk ve Sason’da tarihi güzelliği, doğa güzelliğini yok etmektir. DAİŞ’nin Ortadoğu’da yaptığı tarih katliamının cilalanmış halini AKP hükümeti ile mensubu olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, HES ve baraj projeleri ile yok etmek istiyor. Hasankeyf, 12 bin yıllık tarihe sahip olmasına rağmen insanlığın ortak mirasını sular altında bırakacak, halkımızın bütün itirazlarına rağmen Hasankeyf ile birlikte yüzün üzerinde höyük, 200 köy ve doğrudan etkilenecek 75 bin insanı yerinden yurdundan edecek olan baraj projesinde ısrar ediyor. DAİŞ’in balyozlarla, dozerlerle yaptığı tarih düşmanlığını AKP hükümeti ve onun Cumhurbaşkanı HES ve barajlarla hayata geçiriyor. AKP’nin üçüncü projesi olan Beşiri’de hayata geçirmeye çalışıyor. Batman’da ve Beşiri’ye laik gördüğü şey 2 bin kişilik kapasiteli cezaevidir. AKP trilyonları, cezaevlerine, kalekol ve barajlara harcamaktadır. Kürtlere verebilecek tek şey; hapishaneler, kalekollar, karakollar, barajlar ve geçici köy koruculuk projeleridir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER