Erzurum, İstanbul ve Edirne'de HDP'lilere saldırı

Erzurum, Edirne ve İstanbul’da HDP’lilerin seçim çalışması yaptığı sırada saldırılarda bulunuldu.

Erzurum, İstanbul ve Edirne'de HDP'lilere saldırı

HDP’nin 7 Haziran’daki genel seçimlerine dönük yaptığı seçim çalışmaları sürüyor. Erzurum, Edirne ve İstanbul’da seçim çalışmalarını yürüten HDP’lilere saldırı gerçekleştirildi.

Erzurum

Erzurum’da seçim çalışması yürüten HDP’lilere sayıları 400’ü bulan bir gurup tarafından saldırı yapıldı. İçinde bulundukları anons aracı ile tur atan partililer, Cumhuriyet Caddesi’ne geldikleri sırada sayıları 400’ü bulan bir gurubun saldırısına uğradı. Saldırıda 2 kişi yaralandı.

HDP Erzurum Milletvekili Adayı Sebahat Işıklı, “Seçim çalışmalarımız başladığı günden beri aynı saldırılara maruz kaldık. Bu gün yaşanan saldırı ise polis destekli faşist grupların saldırılarıdır” dedi.

Edirne

Edirne’de de HDP İl Örgütü’nün Havsa ilçesinde düzenlediği seçim bürosu açılışına sayıları 100 civarında olduğu belirtilen ırkçı bir grup saldırdı.

Seçim bürosunu açtıktan sonra ilçeden seçim otobüsü ile ayrılan partililer, ırkçı bir gurubun taşlı ve sopalı saldırısına uradı. Saldırıda HDP seçim otobüsünün camları kırılırken, saldırı sırasında olayı izlemekle yetinen polis saldırının ardından saldırgan gruba müdahale ederek HDP’lileri alandan çıkardı.

Irkçı gurup, partililere yönelik saldırının ardından da açılışı yeni yapılan seçim bürosuna yönelerek, büroya taşlı saldırıda bulundu.

İstanbul Üsküdar’da kadınların seçim standına saldırı

Saldırıların bir diğer adresi ise İstanbul’da kadınların Üsküdar Kuzguncuk’ta açtığı seçim standı oldu. Seçim standında duran kadınların stant çevresine ve duvarlara parti broşürleri astı. Kadınların el bildirisi dağıttığı esnada stant başındaki kadınların etrafını saran bir gurup, ‘Burada HDP broşürü asamazsınız’ diyerek, açılan standı dağıttı.

Saldırı sırasında bazı partili kadınlar saldırgan grup üyelerince darp da edildi.

Partili kadınlar, uğradıkları saldırının ardından Doğancılar Polis Karkolu’na giderek saldırganlar hakkında şikayetçi oldu.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER