Sancar: Bizim yüzde 10'umuz onların alacağı yüzde 35'e eşittir

Mardin’de düzenlenen bir panelde konuşan HDP Mardin milletvekili adayı Mithat Sancar, AKP'nin HDP'nin barajı geçmeyeceğine dair söylemlerine dikkat çekti.

Sancar: Bizim yüzde 10'umuz onların alacağı yüzde 35'e eşittir
Mardin’de düzenlenen bir panelde konuşan HDP Mardin milletvekili adayı Mithat Sancar, AKP'nin HDP'nin barajı geçmeyeceğine dair söylemlerine dikkat çekerek "Onlar bizim yüzde 10'umuzdan korkuyorlar. Çünkü bizim yüzde 10'umuz onların alacağı yüzde 35'e eşittir" dedi.


MARDİN 

HDP Kızıltepe İlçe Örgütü öncülüğünde Kızıltepe Belediyesi Şeyh Davut Yalçınkaya Halk Evi'nde "7 Haziran seçim öncesi seçim ve çözüm sürecinin değerlendirilmesi" konulu panel düzenlendi. HDP Mardin Milletvekili Adayı Mithat Sancar, Gazeteci-Yazar Ruhi Karadağ, HDP PM Üyesi Nazmi Kök ve DBP Mardin İl Eş Başkanı Perihan Ağaoğlu'nun konuşmacı olarak yer aldığı panele çok sayıda kişi katıldı. 

Panelde konuşan HDP Mardin milletvekili adayı Mithat Sancar konuşmasına çözüm sürecine değinerek başladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Kürt hareketinin AKP'nin hesap ve oyunlarına karşı soğukkanlı ve kararlı hareket ettiğini kaydeden Sancar, "Sayın Öcalan hiçbir zaman onların oyunlarına gelmedi. Bunu da kabul etmemiz gerekiyor. Çünkü bu çok açık bir şekilde ortadır. Sayın Öcalan'ın siyasi dehası sayesinde bugün HDP buraya kadar gelmiştir. Yani bugün HDP tüm halkların umudu ve alternatifi haline gelmişse bu Sayın Öcalan'ın siyasi dehası sayesinde oldu" dedi.

7 Haziran seçimlerinin önemine de vurgu yapan Sancar şöyle devam etti: "Onlar bizim yüzde 10'umuzdan korkuyorlar. Çünkü bizim yüzde 10'umuz onların alacağı yüzde 35'e eşittir. Onun için de onlar korkuyorlar. Bu seçim gerçekten bizler için, tüm halklar için çok önemlidir. Bu seçimde insanlıktan anlamayanlara en büyük insanlık dersi verilecektir."

HDP Mardin Milletvekili Adayı Enise Güneyli de, seçim çalışmaları kapsamında Nusaybin ilçesinde köy ziyaretleri gerçekleştirdi. Güneyli ve kendisine eşlik eden HDP Nusaybin İlçe Eşbaşkanları, Nusaybin Belediye Eşbaşkanları, DEP eski Milletvekili Ali Yiğit ile kitle, gittikleri Bakıysan (Beylik), Gurine (Gurın), Bawırne (Bahçebaşı), Sırınçk (Düzce) köylerinde yoğun ilgiyle karşılandı.

İZMİR 

HDP İzmir İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında HDP İzmir Milletvekili adaylarının da katılımıyla "Yeni Yaşam'a çağrı" konseri düzenledi. Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda düzenlenen konsere yüzlerce yurttaşın yanı sıra HDP milletvekili adayları ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. Açılış konuşmasını yapan HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur, 7 Haziran seçimlerinin Ortadoğu halkları için önemine dikkat çekerek "Türkiye'nin tüm halkları zalimin zulmüne karşı HDP'den umut bekliyor. Tüm bunlara dur demek için 7 Haziran'da bu seçimi doğru yapacağız" diye konuştu. 

Konser Selim Günday ve MKM'nin müzik dinletisi ile devam etti.

MERSİN 

Mersin'de halklar HDP’nin yeni yaşam projesini coşku ile sahipleniyor. Mersin’in Tarsus ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında Kırıksırtı Mahallesi ile Çağlayan Mahallesinde kahvelerde halk toplantıları gerçekleştirildi. Toplantılara katılan Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat halk tarafından “Bizler Meclise” sloganı ile coşkuyla karşılandı. Toplantıda söz alan Fırat, AKP İktidarının yıllardır insanların dini inançlarını kullandığına değinerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürtçe mealli Kuran-ı Kerim’i meydanlarda kaldırarak insanları kandırmaya çalıştığını ifade etti. Asıl AKP İktidarının dini kullandığını söyleyen Fırat, “AKP’ye bağlı hiçbir imam, hiçbir müezzin üst düzey bir devlet yetkilisinin yaptığı hırsızlığa hırsızlık demez. Müslümanlıkta hırsızlığı kim yaparsa yapsın suçtur” şeklinde konuştu. 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldığına dikkat çeken Fırat, seçim sabahı herkesin oyuna sahip çıkması çağrısı yaptı. 

Ardından Çağlayan Mahallesinde halkla buluşan Fırat, 8 Haziran sabahı diktatör bir ülkeye uyanmak istenmiyorsa herkesin HDP’yi desteklemesi gerektiğini vurguladı. Seçimlere seferberlik gözüyle baktığını dile getiren Fırat, “Bir oy artacağını bilsem Türkiye’nin en ücra köşesine gider onlarla görüşürüm” dedi.

URFA 

Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden HDP Urfa milletvekili adayı Ziya Çalışkan, Balıklıgöl Dergah Çarşısı Esnafını ziyaret etti. Dergah çarşısı esnafının yoğun ilgisiyle karşılaşan Çalışkan, iş yapamadıklarını söyleyen esnaftan sorunların çözümü için destek istedi. Kendisinin de Balıklıgöl bölgesinde büyüdüğünü söyleyen Çalışkan, burada yaşayan esnafın durumunu çok iyi bildiğini söyledi. Urfa ve tüm ülke halklarının, ülkeye hizmet etmek yerine kendi hegemonyasının derdine düşen AKP'den artık bir an önce kurtulmak istediğini ifade eden çalışkan " AKP'den kurtulmanın tek çaresi, halkların yolu ve çatısı olan HDP'dir" dedi. 

ÖCALAN:  8 HAZİRAN’DA ONURLU BARIŞIN VE ÖZGÜRLÜĞÜN HALAYINI ÇEKECEĞİZ


HDP Urfa milletvekili adayı Dilek Öcalan çalışmalarına devam ettiği Suruç ilçesinde, köy komisyonlarının seçim çalışmaları kapsamında Yukarı Ataklar Köyündeki bir düğüne katıldı. HDP ve DBP Suruç İlçe yöneticilerinin de eşlik ettiği Öcalan, "Biji Serok Apo" sloganlarıyla karşılandı. Burada konuşan Öcalan "Asıl halayı 8 Haziran'da hep birlikte çekeceğiz. Bu demokrasinin, onurlu barışın ve özgürlüğün halayı olacak" dedi. Öcalan ve beraberindeki heyet daha sonra köy sakinleri tarafından hazırlanan dayanışma yemeğine katılarak yurttaşlarla bir araya geldi. 

Öcalan daha sonra HDP'nin diğer bir milletvekili adayı Osman Baydemir ile birlikte Gökveren Köyü'nde verilen "Halkların Dayanışma Yemeği"ne katıldı. Yemekte konuşan Öcalan "Anneler Günü" dolayısıyla tüm annelerin gününü kutladı. Öcalan'dan sonra konuşan Baydemir ise; HDP'nin başarılı olmaması için her türlü yol ve yöntemi kullanan AKP'nin 7 Haziran'da büyük bir hezimete uğrayacağını söyledi. 

HDP'nin diğer milletvekili adayı Ayşe Doğan ve diğer kadın milletvekili adayları ise HDP İl Örgütü tarafından organize edilen "Kadınlar Günü" etkinliğine katıldı. Burada Barış Anneleri ile Belediyelerin kadın meclis üyeleriyle bir araya gelen Doğan kadınlarla bir süre sohbet etti. Etkinliğin ardından Doğan ve beraberinde ki heyet ile Urfa kent merkezinde ki çalışmalarına devam etti. 

BİTLİS 

HDP Bitlis milletvekili adayı Mizgin Irgat, seçim çalışmalarına Mutki ilçesinde yaptığı ziyaretler ile devam etti. Mutki’ye bağlı Parsing (Yenidoğan) köyüne giderek burada düğüne katılan Irgat, yeni evlenenlere hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ardından Mutki merkezine gelen Irgat, burada Anneler Günü dolayısı ile kadınları evlerinde ziyaret etti. Evleri tek tek gezen Irgat, kadınlara karanfiller dağıtarak, Anneler Günü’nü kutladı. 

AĞRI

HDP Ağrı Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında merkeze bağlı köylerde halkla  bir araya geldi. Merkeze bağlı Gevirgerk (Eski Harman), Grekor (Doğu Tepe), Xanereşk (Boztoprak), Uzunveli, Boti (Esenköy), Korko (Oğlaklı), Birka (Özbaşı) köylerini dolaşan Berdan Öztürk ve Dirayet Dilan Taşdemir, köy meydanlarında ve ev toplantılarında köylülerle bir araya gelerek HDP’nin bir Türkiye partisi olduğunu, yeni yaşam için HDP’nin mecliste yer alması gerektiğini, bundan dolayı utanç barajının yerle bir edilmesini gerektiğini söylediler. 

TUŞBA

Seçim çalışmalarını hızlandıran HDP Tuşba İlçe Örgütü, ilçenin 4 mahallesinde seçim irtibat bürosu açtı. İlçenin Seyrantepe, Altıntepe, Beyüzümü ve İstasyon mahallerinde açılışı yapılan seçim irtibat bürolarının açılışlarına HDP Van Milletvekili Adayı Tuğba Hezer, HDP Van İl Eş Başkanı Derya Havya, DBP ve HDP İlçe Örgütü Eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Altıntepe Mahallesi’nde açılışı gerçekleştirilen seçim irtibat bürosunda konuşan HDP Van Milletvekili Adayı Tuğba Hezer, HDP’nin Türkiye'de yeni yaşamı esas alan ve bunun için tüm kesimleri kapsayan projelerle halklara gerçek anlamda barış ve demokrasiyi getirecek olan tek parti olduğu için herkesin HDP’de birleşmesini istedi.

IĞDIR 

Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Gödekli köyünde gerçekleşen halkla buluşma etkinliğine HDP Iğdır Milletvekili adayları M. Emin Adıyaman, Kıznaz Türkeli, DBP-HDP Iğdır il eş başkanlarının yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Etkinlik alanı bayraklarla süslenirken, buluşma yoğun ilgi nedeniyle mitinge dönüştü. Konuşmasına anneler gününü kutlayarak başlayan HDP Iğdır Milletvekili adayı Kıznaz Türkeli, "Iğdır’a stajyer Başbakanı yollamışlar. Bu Başbakan da kendisiyle birlikte çevre illerden kitle getirmiş. Bu yetmemiş genelge yayınlatarak tüm kurum çalışanlarını oraya zorla toplamış. Buradan o kitleyi de gördüm. Sizin gibi yüreğiyle bu alanı dolduranları da gördüm. İşte aramızdaki fark budur" dedi.

ANTEP

Antep Milletvekili adayları Recai Yılmaz, Tuğçe Özsoy, Mahmut Fermanoğlu, DBP Antep İl Eş Başkanı Cahide mutlu ve yöneticiler, sosyete semt pazarında halk ile buluştu. Esnaf ziyareti ve mahalle ziyaretleri büyük ilgi görürken, çalışmalar mahalle ve parklarda yapılan geziler ile devam etti. HDP Antep milletvekili adayları Berivan Özpolat Şimşek ve Mahmut Toğrul ise Antep'in Şahinbey ilçesi Güneykent seçim bürosunda halk toplantısı gerçekleşirken, toplantıya yoğun katılım gösterildi. 

HDP Antep Milletvekili Adayı Gülseren Kocaer, Yavuzeli İlçesi'ne bağlı Sarılar ve Bülbül köylerinde halk ile bir araya geldi. Alevi köylülerin her yıl Sarılar Köyü bölgesine bulunan Çıraklı Alanı'nda bir düzenlediği etkinlikte HDP adayı Kocaer yoğun bir ilgi ile karşılaştı. Daha sonra Bülbül Köyü'ne geçen Gülseren Kocaer, burada seçimlere ilişkin köylüleri bilgilendirdi. Türkiye'de Alevilere ciddi anlamda yer veren partinin HDP olduğunu belirten Kocaer, HDP için yurttaşlardan destek istedi. Kocaer'i dinleyenler arasında CHP'lilerin de olması dikkat çekti. 

HDP Milletvekili adayı Fatoş Çetinkaya ve partililer de, Nizip'e bağlı Kömürler Köyü'nde ziyaretlerde bulundu. HDP heyeti köy kahvesine davet edilirken, burada konuşan Çetinkaya, kendisinin bir Alevi olduğunu ve Alevilerin hakkını savunabilecek tek parti HDP olduğundan dolayı aday olduğunu dile getirdi. Köyün dedesi olan Bektaş Piroğlu HDP'nin ziyaretinden memnun olduklarını aktararak Alevi oldukları için sistemin kendilerini ezdiğinin bilincinde olduklarını ve buna diğer partilerin de çözüm olmadığını vurguladı. Kurtuluşun HDP'de olduğunu savunan Piroğlu, bu nedenle 7 Haziran'da HDP'yi destekleyeceklerini söyledi. HDP'li heyet programına ev ziyaretleri ile devam etti. 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER