Erzurum'da bildiriyi imzalayan akademisyene uzaklaştırma

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden akademisyen Ramazan Kurt, barış bildirisine imza attığı gerekçesiyle uzaklaştırma cezası aldı.

Erzurum'da bildiriyi imzalayan akademisyene uzaklaştırma

Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde araştırma görevlisi olan Ramazan Kurt, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildirisine imza attığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ramazan Kurt, bildirideki imzası nedeniyle, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, devletin yargı organlarını alenen aşağılamak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek veya aşağılamak”, ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından tutuklama talebiyle 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Kurt hakkında başlatılan soruşturma dosyası yetkisizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Enstitü uzaklaştırma cezası verdi

Kendisine üniversiteden uzaklaştırma kararıyla ilgili bir yazı gelmediğini ifade eden Ramazan Kurt, ensititünün, uzaklaştırma cezası aldığını kendisine ilettiğini söyledi.

Fakülte ırkçı gruplarca basılmıştı

Bildiriye imza atan Ramazan Kurt’un odasının da bulunduğu Edebiyat Fakültesi, geçtiğimiz ay ırkçı bir grup tarafından basılmıştı.

“Erzurum’da yaşama koşullarım kalmadı”

Öte yandan yaşananlar karşısında İstanbul’a yerleşmeyi düşündüğünü belirten Kurt, şunları söyledi:

“Bunların hepsi siyasi. Hiçbir hukuki dayanağı yok. Sadece bende değil, bütün akademisyenler fiilen yaklaşık 3 haftadan bu yana akademik işlerini bırakıp kendi dertlerine düştüler. 11 Ocak günü bana uzaklaştırma vermişler ve benim bundan haberim yok. Okula gidiyorum, öğretmenlik yapıyorum ama okuldan uzaklaştırılmışım. Angarya işleri yaptırmaya devam ediyorlar. Tarafıma uzaklaştırma aldığıma dair hiçbir yazı gelmedi. Bunu 15 Ocak’ta öğrendim. Otomasyon sistemine ve üniversite mail adresime giremiyordum. Bunun sebebini öğrenmek için enstitüyü aradığımda rektörlük tarafından uzaklaştırma verildiğini söylediler. Üniversiteden tedbiren uzaklaştırma aldım. Hakkımda idari soruşturma da başlatıldı. Geçen Cuma günü yazılı ifade gönderdim, sonucunu bekliyorum. Ailem İzmir’de onların yanına geldim. Erzurum’da artık yaşama koşullarım kalmadı. Eşyalarımı alıp İstanbul’a yerleşmeyi düşüyorum.”

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER