Ey Hakkari Enerji üretmeye var mısın?

Hakkari Valiliği ile Hakkari Üniversitesinin SODES kapsamında hazırladığı "Ey Hakkari Enerji Üretmeye Var mısın?" projesinin tanıtımı yapıldı.

Ey Hakkari Enerji üretmeye var mısın?
 Hakkari Valiliği ile Hakkari Üniversitesinin Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen, "Ey Hakkari Enerji Üretmeye Var mısın?" projesinin tanıtımı yapıldı. Çölemerik Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) İl Müessese Müdürü İbrahim Halil Ağacanoğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) İl Müdürü Abdulkerim Aykut, Özenir Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yetkilisi Hacı Özdemir, eğitmen ve kursiyerler katıldı.

Proje ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Erşan Ömer Yüzer, enerji üretim sektöründe hızla büyüyen Hakkari'de yaşayan gençleri, teorik ve uygulamalı eğitimden sonra iş ortamına dahil ettirmeyi amaçladıklarını kaydederek, enerji üretiminde, il ve bölge gençliğine katkı sunmak için etkin rol almayı planladıklarını söyledi.

Proje kapsamınsda 9 ay boyunca kurslar verileceğini kaydeden Yüzer, "Kursta, bilgisayar eğitimi, iş güvenliği ve işçi sağlığı, programlanabilir denetleyiciler ve scada yazılımı, girişimcilik, enerji üretimi ve hidroelektrik santraller, enerji iletim ve dağıtımı konularını ele alacağız" dedi.

"Özenir Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketince tesis edilen ve 2012 yılında faaliyete geçen Kırıkdağ Hidroelektrik Santrali ve Otluca Trafo Merkezi ve Şalt Sahası uygulama alanı olacak. Teorik eğitimini tamamlayan kursiyerler, buralarda uygulamalı eğitim görerek uzmanlaşacak. Kursa katılan 50 kursiyere alanında uzmanlık sertifikası verilecek."

Toplantıda Dsi İl Müdürü Aykut ise Hakkari merkez ve ilçelerinde yapılan barajların yapımı ve sağlayacağı faydaya değindi.

VEDAŞ İl Müessese Müdürü Ağacanoğlu da elektrik dağıtımı ve kullanımı ile ilgili sunum yaptı.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER