Ezdi inancı müfredeta girdi

Ezdi Kürdlerin yaşadığı Afrin kantonu yönetimi alınan karar doğrultusunda okullarda Ezdi inancı ders olarak işlenecek.

Ezdi inancı müfredeta girdi
Ezdi meclisinin istemi üzerine Afrin Demokratik Özerk  Kantonu Ezdi inancının okularda resmi ders olarak okutulmasını karalaştırdı. 

Afrin kanton yönetimi  Ezdilerin çoğunlukta yaşadığı bölgelerdeki okullarda Ezdi inancını bir ders olarak müfredatına aldı.Yeni dönemde okulların açılmasıyla birlikte Ezid inancı Qestel Cendo, Feqiro, Qeybar, Xezaweiye ve Qitme gibi Afrine bağlı Ezdi köylerinde okularda okutulmaya başlandı bile. 

Ezdi inancını okullarda verecek öğretmenlerin Kürdistan Bölgesi’ndeki Ezdilerin kutsal mekanı  Laleş’de 8 ay eğitim görmeleri öngörülüyor. Ezdi inancını iyi bilen öğretmenlerin görevlendirileceği okullarda  Ezdi inancının kuralları, ibadet biçimi, tarihçesinin yanısıra, inancın esasında yer alan temizlik, ahlak, dürüstlük gibi özellikler de öğretilecek. 

Ezdi inancına bağlı insanların çoğu Irak’ın Musul kenti yakınındaki Şengal Dağı ve çevresinde yoğunlukta yaşıyor.Tarihte bir çok  katliama uğrayan bir halk olarak Ezdiler  Kuzey Kürdistan, Rojava, Doğu Kürdistan, Gürcistan ve Ermenistan’da  da yaşıyor.
Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2015, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER