PKK'li Özdaş ve Yıldız son yolculuklarına uğurlandı

Şengal'i Özgürleştirme Operasyonu'nda DAİŞ ile yaşanan çatışmada yaşamını yitiren PKK'li Zennur Özdaş ve Yunus Yıldız Amed’de binlerce kişi tarafından toprağa verildi.

PKK'li Özdaş ve Yıldız son yolculuklarına uğurlandı

Dün cenazeleri kitlesel olarak Habur Sınır Kapısı’ndan alınan HPG savaşçıları Zennur Özdaş (Zerdeşt Şoreş), Yunus Yıldız (Alişêr Ahmed) ve 22 Aralık 2014 tarihinde Ebû Qesayib'te yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren YPG'li Özkan Yıldız'ın (Kamuran Amed) cenazeleri Amed Adli Tıp Morgu’ndan alınarak Yeniköy Mezarlığı’na getirildi. Cenaze törenine Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, merkez ilçe belediye eşbaşkanları, DBP İl ve İlçe yöneticileri, MEYADER, Barış Anneleri ve binlerce kişi katıldı.  

Yeniköy Mezarlığı’n getirilen HPG savaşçılarının cenazelerinin burada dini vecibeleri yerine getirildi. Dini vecibelerin ardından PKK, HPG ve KCK bayraklarına sarılı tabutları omuzlarına aldı.  Bu arada halk sık sık PKK lideri Abdullah Öcalan, PKK ve YPG lehine sloganlar atarken; insanlık düşmanı DAİŞ'i protesto etti. HPG gerillaları daha sonra toprağa verildi.

Törende özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenlerin anısına saygı duruşu yapılıp,  "Çerxa Şoreşê" marşı okundu. 

Cenaze töreninde konuşan Amed DBP İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, her gün Yeniköy Mezarlığı’nda Kürdistan’ın yiğit evlatlarını son yolculuklarına uğurladıklarını belirtti. Yalnız Amed’de değil Kürdistan’ın birçok yerinde yiğitlerini defnettiklerini ifade eden Şimşek, Kürdistan’ın değerli evlatlarının bu yolda direndiklerini ve direnmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Direnişin Kürdistan’ın her yerinde devam ettiğini kaydeden Şimşek, “10, 20 ve 100 yıl sonra insanlar arkasını dönüp baktığında bu değerli direnişi görecektir. Bu süreçte bugün yolculadığımız değerli arkadaşların katkıları görülecektir. Ve bu katkılar insanlık var olduğu sürece unutulmayacaktır” dedi.

‘HALKLAR DAİŞ VAHŞETİNE DUR DEMELİ’

Amed halkının şehide gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Zennur Özdaş’ın amcası Ramazan Özdaş, bu coğrafyada Kürt halkı  üzerinde yaşanan katliamlardan dolayı Kürt’lerin ittifak sağlamasını istedi.

Dünya kamuoyuna  ve Müslümanlarda seslenen Özdaş, “daha ne zamana kadar yaşananlara sessiz kalacaksınız. Ne zaman yüzünüzü Rojava’da olanlara döneceksiniz. Tüm Müslümanlar DAİŞ çetelerinin yaptıklarını görüyor. Bu süreçte Müslümanım diyen herkes DAİŞ çetelerinin yaptıklarını kınamalıdır. Bu da yetmez tüm insanlık Arap, Türk ve Kürtler bu yaşanan vahşete dur demelidir” şeklinde konuştu.

'BAŞIMIZ DİK’

Özdaş’ın konuşmasının ardından söz alan Yunus Yıldız’ın (Alişêr Ahmed) babası Veysel Yıldız, şehidin sadece kendilerinin olmadığını tüm Kürdistan halkının ve şehidi olduğunu vurguladı. Bu sebepten dolayı  Öcalan ve Kürt halkına başsağlığı dileyen Yıldız, oğlunun insanlık düşmanı çetelere karşı savaştığını bildiren Yıldız, bu yüzden de başlarının dik olduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan cenaze töreninden sonra 22 Aralık 2014 tarihinde Ebû Qesayib'te yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren YPG'li Özkan Yıldız'ın (Kamuran Amed) cenazesi kitlesel olarak Amed’in Lice ilçesine uğurlandı. Yıldız Lice Kledar (Kıralan) köyünde toprağa verilecek.

HPG savaşçıları Özdaş ve Yıldız için Amed şehir merkezinde bulunan Lice Dercımte Yas Evi’nde taziye ziyaretleri kabul edilecek.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2015, 21:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER