Rojava Devrimi İçin Avukat Dayanışması yola çıktı

Rojava Devrimi İçin Avukat Dayanışması 13-17 Ocak günlerinde Rojava’nın Cizire kantonunda incelemelerde bulunmak için bugün İstanbul’dan yola çıktı.

Rojava Devrimi İçin Avukat Dayanışması yola çıktı

13-17 Ocak günlerinde Rojava’nın Cizire kantonunda incelemelerde bulunacak olan Rojava Devrimi İçin Avukat Dayanışması, bugün İstanbul’da yola çıktı.

Rojava Devrimi İçin Avukat Dayanışması, Rojava’nın Cizire kantonuna gerçekleştireceği ziyaret öncesinde İHD İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Dayanışma adına açıklama yapan Avukat Gümüştaş; “Aralık ayı boyunca İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaptığımız toplantılarda dayanışmanın somut görevlerini ve yapabileceklerimizi konuştuk. Kolektif tartışmaların ürünü olarak da elinizdeki bu programa ulaştık.

“13 Ocak’ta bölge yetkilileri ile görüşecek olan Dayanışma, 14 Ocak’ta TEVDEM, PYD, Batı Kürdistan Halk Meclisi, Yekitiya Star, Kadın Meclisi, Kadın Akademisi, Kadın Evi ve Kadın Bilim Merkezi yetkilileri ile görüşecek.

“15 Ocak’ta Yasama ve Yürütme Meclisi, Adalet Bakanlığı, Yüksek Anayasa Meclisi ve Yüksek Seçim Komiserliği, Hukuk Akademisi ve Uzlaşma Komisyonu ile görüşecek olan Dayanışma, Halk Meclisi toplantısına katılacak.

“16 Ocak’ta ulusal topluluk kurumları temsilcileri, Şengal’den göz eden Ezidiler, Savunma Bakanlığı, YPG/YPJ ve enternasyonal güçlerin temsilcileri ile görüşecek olan Dayanışma, 17 Ocak’ta temaslarını tamamlayacak.”

 

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER