Figen Yüksekdağ'ın evine polis baskını

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ’ın resmi ikametgahının göründüğü eve baskın düzenleyen polis ESP Genel Başkan Yardımcısı ve SKM Genel Sözcüsü Fadime Çelebi’yi gözaltına almak istedi. HDP, Yüksekdağı’ın evinin basılmasını kınadı.

Figen Yüksekdağ'ın evine polis baskını

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Yüksekdağ’ın resmi ikametgahının göründüğü eve polis baskın düzenledi.

ESP üye ve yöneticilerinin evlerine İstanbul’un 22 ilçesinde yapılan polis baskınları ve gözaltılar sonrası HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP İl Eş Başkanları Doğan Erbaş ve Aysel Güzel tarafından ESP Genel Merkezi’ne destek ziyaretinde bulundu.

“Evimi basarak haydutluk yapıyorlar”

Gözaltılara tepki göstermek için Yüksekdağ açıklama yaptı.

Yüksekdağ açıklamasında ESP Genel Başkan Yardımcısı ve SKM Genel Sözcüsü Fadime Çelebi’yi gözaltına almak için baskın yapılan adresin kendi resmi ikametgahı olduğunu söyledi.

Yüksekdağ, “Bugün basılan evlerden biri benim evimdi. Hukuksuz gayrimeşru bir biçimde evimde arama yaptılar. ESP’ye yapılan operasyon zaten HDP’ye yapılan operasyondur, bununla birlikte evimi basarak haydutluk yapıyorlar” diye konuştu.

11 kişi gözaltında

ESP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu ve SKM Genel Sözcüsü Fadime Çelebi’nin de evlerine baskın düzenlediğine dikkat çekilerek parti üye ve yöneticileri Ali Haydar Keleş, Hilmi Toy, Adar Temel, Ferhat Karakaya, Emrah Görtaş, Taner Taş, Hüseyin Şahin, Alican Albayrak, Sidar Balsever, Mehmet Salih Çekim ve Aykut Kaplan gözaltına alındığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 18:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER