Fırat'ın cenazesi Cizre ve İdil'de kitlesel bir şekilde karşılandı

Maxmur bölgesinde haber takibi yaparken IŞİD çetelerinin saldırısı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Deniz Fırat’ın cenazesi gittiği her yerde kitlesel bir şekilde karşılanıyor.

Fırat'ın cenazesi Cizre ve İdil'de kitlesel bir şekilde karşılandı
Maxmur bölgesinde haber takibi yaparken IŞİD çetelerinin saldırısı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Deniz Fırat’ın cenazesi gittiği her yerde kitlesel bir şekilde karşılanıyor. Fırat’ın Amed’de doğru yola çıkarılan cenazesi Cizre ve İdil’de on binlerce kişi tarafından “Kürdistan IŞİD’e mezar olacak” sloganıyla karşılandı.


Güney Kürdistan’daki Maxmur Kampı yakınlarında haber takibi yaptığı sırada IŞİD çetelerinin saldırısı sonucu yaşamını yitiren Kürt gazeteci Deniz Fırat'ın (Leyla Yıldızhan) cenazesi ulaştığı her merkezde insan seli ile karşılandı. Fırat'ın otopsi yapılmak üzere Amed’de doğru yüzlerce araçlık konvoyla yola çıkarılan cenazesi Silopi'nin ardından Cizre'de de yine on binlerce insandan oluşan bir kitle ile karşılandı. 

DBP İlçe Örgütü binası önünde toplanan kitle, PKK lideri Abdullah Öcalan ile Deniz Fırat'ın posterleri ile YPG, PKK, HPG ve KCK bayraklarını açarak, önce İdil Caddesi'ne oradan da Yafes Caddesi'ne çıkarak Fırat'ın cenazesini taşıyan konvoyu beklemeye başladı. Bekleyiş sırasında kitleden sık sık "Şehîd namirin", "Bijî berxwedana Şengalê", "Bijî berxwedana Maxmurê" ve "Kürdistan IŞİD'e mezar olacak" sloganları yükseldi.

Konvoyun gelişi ile birlikte ise cenaze aracının önüne geçen kitle yine sloganlar eşliğinde ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Cenazesinin ilçe merkezine girişi ile birlikte ilçe esnafı kepenk kapatarak Fırat'ı selamladı. 

Halkın eşliğinde ilçe çıkışına ulaşan konvoy yoluna devam ederek vardığı bir sonraki merkez olan İdil'de de benzer görüntülerle karşılandıktan sonra Amed’de doğru uğurlandı. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2014, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER