Gazeteci Ayhan Dinç'e yapılan saldırı kınandı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Irak sınırındaki Derecik Beldesi İhlas Haber Ajansı muhabir Ayhan Dinç'e yönelik askerler tarafından yapılan saldırı Şemdinlili gazeteciler tarafından yapılan yazılı açıklamayla kınandı.

Gazeteci Ayhan Dinç'e yapılan saldırı kınandı
ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Irak sınırındaki Derecik Beldesi İhlas Haber Ajansı muhabir Ayhan Dinç’e yönelik askerler tarafından yapılan saldırı Şemdinlili gazeteciler tarafından yapılan yazılı açıklamayla kınandı.
 
Şemdinlili gazeteciler yaptıkları yazılı açıklamada; "Şemdinli İlçemiz'in Irak sınırında bulunan Yeşiova Köyü'nde haber takibi için 11.08.2014 tarihinde sınıra giden meslektaşımız Derecik Beldesi İhlas Haber Ajansı muhabiri Ayhan Dinç askerlerin ateş açması sonucu yaralanmıştır. Kolundan ağır yaralanan meslektaşımız vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır" 

"Meslektaşımıza yönelik askerler tarafından yapılan ateşli saldırıya maruz kalmasını tahammülsüzlüğün açık bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz. Saldırıyı gerçekleştirenlerin, kamunun bilgilenme hakkı ve ifade özgürlüğünün gelişmesi ve güçlendirilmesi için büyük gayret gösteren bir gazeteciyi hedef alması talihsizliktir. Bu olayın takipçisi olduğunu belirtmek istiyoruz. Suçlular bir an evvel bulunup yargılanmalıdır"
Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER