IŞİD, Kürdistan Bölgesi'ne saldırdığına pişman oldu

Başta Şengal olmak üzere, Musul’un kuzey ve doğu cepheleri, Mahmur, Kerkük ve Xaneqin cephelerinden Kürdistan Bölgesi’ne saldıran IŞİD örgütünün üst düzey yöneticileri Kürdlere saldırılarının bir hata olduğunu itiraf ediyor.

IŞİD, Kürdistan Bölgesi'ne saldırdığına pişman oldu
9 Haziranda Musul’u işgal ettikten sonra bölgede bulunan diğer Sünni silahlı grupların ve Sünni aşiretlerinde yardımıyla Güney Kürdistan ile Irak arasındaki 1050 km’lik sınırı kontrol eden IŞİD örgütü, 3 Ağustosta itibaren Şengal, Fırat’ın Batısı, Kuzey ve Doğu Musul, Mahmur-Guwer, Kerkük ve Celewla cephelerinden Kürdistan Bölgesi’ne saldırıya geçti.
 
Yaklaşık bir hafta süren çatışmaların ardından tüm cephelerde ağır darbeler alarak Şengal ve Zumar hariç diğer tüm cephelerden geri çekilmek zorunda kalan IŞİD örgütünün üst düzey yöneticileri, telefon ve sanal medya üzerinden kendi aralarında yaptıkları görüşmelerde Kürdistan Bölgesi’ne saldırarak hata yaptıklarını itiraf ettiler.
 
Ajanslar IŞİD Lideri Bağdadi’nin yardımcılarından Ebu Husen el-Ensari’nin bir başka yönetici ile konuşmalarını yayınladı. IŞİD yöneticisi el-Ensari görüşmede diğer yöneticiye Kürdistan’a saldırmamaları yönünde IŞİD Lideri Ebubekir Bağdadi’ye öneri sunduğunu aktararak, ’’Halife’ye söyledim; Bu durum Erbil ve Bağdat’ı birbirlerine yaklaştırır, ABD, Fransa gibi devletlerin tekrar Irak’a dönmelerine gerekçe olabilir. Nitekim öyle de oldu. Irak’a gelmekte ikircikli olan ABD şimdi gelip bombalıyor ve Şiiler bu durumdan memnun.’’ diyor.
 
IŞİD’li yönetici konuşmasında savaşta IŞİD’in üç önemli isminin öldürüldüğünü, yaralanan çok sayıda üyelerini Musul ve diğer kentlerdeki hastanelere kaldırdıklarını ve hatta bazılarını da Suriye geçirmek durumunda kaldıklarını anlatıyor. Yönetici, Kürdistan’a saldırmamaları halinde Kürdlerinde kendilerine saldırmaya niyetli olmadığını da ifade ediyor. / Basnews
Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 12:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
irfan gelici
irfan gelici - 10 yıl Önce

sonunuzu biz belirleyeceğız

SIRADAKİ HABER