Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın 5 yıla kadar hapsi istendi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşinin telefonunda "ByLock" bulunduğunu iddia eden İsmail Küçükkaya hakkında iddianame hazırlandı. Küçükkaya hakkında 1 yıl aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın 5 yıla kadar hapsi istendi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın şikayeti üzerine gazeteci İsmail Küçükkaya ve avukat Fidel Okan hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Küçükkaya ve Okan’a “Kamu görevlisine alenen hakaret” ve “Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurum ve organlarını aşağılama” suçlamasıyla 1 yıl 6’şar aydan 5’er yıla kadar hapsi cezası istendi.


FOX TV sunucusu İsmail Küçükkaya’nın haberinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşinin telefonunda şifreli haberleşme programı “ByLock” bulunduğu ve Kaya’yla eşinin boşandığı iddia edilmişti.

İddiayı yalanlayan Kaya’nın şikayeti üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcısı Bülent Demirbilek, İsmail Küçükkaya ve avukat Fidel Okan hakkında soruşturma açmıştı.

Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, Küçükkaya ve Okan hakkında “Kamu görevlisine alenen hakaret” ve “Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurum ve organlarını alenen aşağılama” iddialarıyla 1 yıl 6’şar aydan 5’er yıla kadar hapis cezası istendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın onayladığı iddianame Bakırköy 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 22:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER