Mersin'deki gizemli kazı sona erdi

Mersin'de bir yıldır, polis gözetiminde sürdürülen kazı bitti. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Kazının bittiğini, kapatma emrinin verildiğini söylediler" dedi.

Mersin'deki gizemli kazı sona erdi
Mersin’de özel harekat polislerinin denetiminde 1 yıldır süren kazı sona erdi. Kazılan alan görevliler tarafından kapatılmaya başlandı.


Mersin’in Tarsus ilçesindeki bir evde, Ankara’da oluşturulan 20 kişilik özel bir ekip tarafından, 13 Kasım 2016’da kazı yapılmaya başlandı. Polislerin barikat kurduğu ve brandalarla çevrilen alana kimse alınmadı.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, bugün akşam saatlerinde kazı alanına gelerek brandalarla kapatılan alana girdi. Burada görevlilerle konuşan Atıcı çıkışta açıklama yaptı. Atıcı, kazının sona söylendi.

Atıcı, “Burada bir arkeoloğun bir çalışma yapması gerekiyordu. ‘Burada bir İncil arıyoruz, yeraltı şehri arıyoruz’ demeleri lazımdı. Millete açık açık söylenmesi lazımdı. Bir şey bulduysak davul zurnayla duyurmalıydık. Buraları kapattılar, yer altını açtılar. Bütün evlerin duvarlarını çatlattılar. Burası milletin yeriyse milletten gizli iş yapılmaz. Kazının bittiğini, kapatma emrinin verildiğini söylediler. İçeride arkadaşlardan bir kısmı da tepki de gösterdi. Bununla ilgili daha önce tehditler de aldık” dedi. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2017, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER