Polisle HDP'li vekil arasında 'zılgıt' diyaloğu

HDP Milletvekili Feleknas Uca, 1 yılı aşkın süredir haber alınamayan Öcalan'la bir heyetin görüşmesinin sağlanması talebiyle Diyarbakır'dan çeşitli kurumlara 2 bin mektup gönderdi. Bir polis yetkilisi, sabahki çatışmayı hatırlatarak, zılgıt ve alkış istemediklerini söyledi. Uca da kendilerinin de hassasiyet gösterdiği yanıtını verdi.

Polisle HDP'li vekil arasında 'zılgıt' diyaloğu
HDP Milletvekili Feleknas Uca, PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşme yapılması talebiyle Diyarbakır’dan Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), TBMM ve Adalet Bakanlığı’na mektup gönderme eylemi öncesi açıklama yapmak istedi. Bu sırada çevrede yığınak yapan polis yetkililerinden biri, HDP’li vekile “Bugün şehidimiz var. Açıklama yaptığınızda alkış ve zılgıt atmanızı istemiyoruz” dedi.


HDP’li Uca da polise, açıklama sırasında alkış ve zılgıt olmayacağını, aynı hassasiyeti kendilerinin de taşıdığını söyledi.

Bu diyaloğun ardından HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nca, Yenişehir PTT’den 2 bin mektup gönderildi.

Daha sonra Kürtçe açıklama yapan HDP’li Uca, Öcalan ile bir an önce görüşmenin sağlanması gerektiğini söyledi.

Açıklamanın ardından HDP’li Uca ile beraberindekiler, hazırladıkları mektupları TBMM, CPT ve Adalet Bakanlığı’na iletmek üzere PTT yetkilisine teslim etti.
(DİYARBAKIR-DHA)

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2017, 22:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER