Atalay Demirci gözaltına alındı

İzmir merkezli 14 ilde operasyon yapıldı, 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bir süre önce tahliye edilen komedyen Atalay Demirci de var. Operasyon gerekçesi olarak, 'FETÖ'nün entellektüel yapılanması' iddiası gösterildi!

Atalay Demirci gözaltına alındı
İzmir merkezli 14 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) ‘entelektüel’ ve Gürcistan yapılanmalarına yönelik operasyonda, 18 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir gizli tanığın ifadeleri doğrultusunda, ‘FETÖ’nün entelektüel ve Gürcistan yapılanmaları’na yönelik olduğu belirtilen soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında 41 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, İzmir merkezli 14 ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonda 41 şüpheliden 18’i gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ ve ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ iddialarından tutuklu yargılanan ve bir süre önce tahliye edilen komedyen Atalay Demirci de var. Pensilvanya’da Gülen’e özel tiyatro gösterisi yapan Ömer Pekin’in de gözaltına alınanlar arasında. Pekin’e, ‘entellektüel tiyatrocular imamı’ suçlaması yöneltiliyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2017, 21:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER