Gazeteciler Şirket Sahibine Sordu: Vicdanınız Rahat mı?

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan, gazetecilerin "vicdanınız rahat mı?" sorusuna "vicdanım son derece rahatsız" yanıtını verdi.

 Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan, faciadan sonra ilk kez açıklama yaptı. Son derece gergin geçen basın toplantısında Gürkan "Canım yanıyor. İçim yanıyor. Benimle çalışan insanlar beni bilirler. Aşırı yorgunum. Tamamen konsantre olamıyorum" diyerek yaşanan faciadan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

ÇARPICI "YAŞAM ODASI" AÇIKLAMASI

Facianın yaşandığı maden ocağında yaşam odası olup olmadığı tartışmalarına da değinen şirket yetkilileri "Madende 1 tane yaşam odası bulunuyordu. Bu oda 500 işçi kapasiteliydi. Biz bu işletmeyi aldığımızda bu odayı kurduk. İşçilerimizin en yoğun çalıştığı yere bu alanı oluşturduk. Ancak kurduğumuz alanda çalışmalar bitince o odayı sökerek farklı bir yere kurma çalışmalarımız sürüyordu. O yüzden madenimizde yaşam odası yoktu. Kanunen de yaşam odası yapma zorunluluğu yok" açıklamasını yaptı.

SOMA'DAKİ FACİA İLE İLGİLİ TÜM GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

BASIN TOPLANTISINA DAMGA VURAN SORU

Şirket sahibi Gürkan bu açıklamalarının ardından gazetecinin "Vicdanınız rahat mı?" sorusuna yanıt verdi. Şirket sahibi soruya "Yaşanan faciadan ötürü vicdanım son derece rahatsız. Burada hayatını kaybeden işçiler bende büyük bir infial yarattı" şeklinde yanıt verdi. / Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2014, 18:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER