Gaziantep'te katliam gibi kaza: 16 ölü, 21 yaralı

Antep'te meydana gelen trafik kazasında 16 kişi öldü, 21 kişi de yaralandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başsavcılığın kazayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

Gaziantep'te katliam gibi kaza: 16 ölü, 21 yaralı

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde kaza yapan bir araca müdahale eden ekiplere ve İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) canlı yayın aracına, kaza yerinden yaklaşık 200 metre geride devrilen ve kayan yolcu otobüsü çarptı.

Kazada ilk belirlemelere göre aralarında 3 itfaiye, 3 sağlık personeli ile İHA çalışanı gazeteciler Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver'in de bulunduğu 16 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.

VALİ: OTOBÜS DEVRİLDİ, KAYARAK KURTARMA EKİPLERİNE ÇARPTI

Gaziantep Valisi Davut Gül, saat 10.45 sıralarında bir binek aracın kaza yaptığını, ekiplerin müdahale ettiği kazadan 200 metre geride otobüsün devrildiğini, bu aracın kayarak kurtarma ekiplerine çarptığını söyledi.

Kaza bölgesine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi.

BOZDAĞ: BAŞSAVCILIĞIMIZ ADLİ TAHKİKATI BAŞLATTI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kazayla ilgili yaptığı açıklamada "Konuyla ilgili Nizip Cumhuriyet Başsavcılığımız gerekli adli tahkikatı başlatmıştır. Sağlık ekipleri ve devletimizin ilgili birimleri de yaralılarımızla ilgilenmektedir. Konu elbette adli süreç sonucunda bütün yönleriyle hem araştırılacak hem de aydınlatılacaktır" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: HEPİMİZİN YÜREKLERİNİ DAĞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Gaziantep-Nizip Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazası hepimizin yüreklerini dağladı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun” dedi.

KILIÇDAROĞLU: KAZADAN DOLAYI BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, kazadan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, "Yaşamını yitiren itfaiye ve sağlık personellerimize, basın mensuplarımıza ve yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadesini kullandı. / DUVAR


 

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2022, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER