Gezi anneleri Kışanak'ı ziyaret etti

Gezi parkı eylemlerinde çocuklarını kaybedenlerin anneleri ve Ankara Dayanışması üyeleri Diyarbakır’da oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti. Anneler daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Kışanak’ı ziyaret etti.

Gezi anneleri Kışanak'ı ziyaret etti

 Gezi parkı eylemlerinde çocuklarını kaybedenlerin anneleri ve Ankara Dayanışması üyeleri Diyarbakır’da oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti. Anneler daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Kışanak’ı ziyaret etti.

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamını yitiren Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan ve Ahmet Atakan’ın annelerinin de aralarında bulunduğu siyasi parti ve Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) temsilcileri Diyarbakır Valiliği karşısında 18 gündür oturma eylemi yapan anneleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan, Ethem Sarısülük ve Ahmet Atakan’ın anneleri ile Ankara Dayanışması üyeleri önce Diyarbakır Valiliği karşısında 18 gündür oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti.

Gezi annelerini, aralarında Ayşe Deniz Karacagil’in annesinin de olduğu anneler karşıladı.

Oturma eyleminde yer alan anne Şerizade Anar, ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirterek “Annelerin yüreği, acısı bir. Ölümlerin olmaması, Annelerin ağlamaması için bütün annelerin bu zulme karşı birleşmesi lazım. Birleşen anneleri hiçbir güç yenemez. Bu anlamda kalıcı bir barış için tüm anneleri birlik olmaya çağırıyoruz.’ dedi.

“Kırmızı fularlı kız” olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil’in (Destan Yörük) annesi Nuray Erçağan da “Ali İsmail ve bütün canlarımız için ağladık. Benim kızım ne yaptı da 24 yılla yargılanıyor. Ben onun yanındayım” dedi.

Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, ise oğlunun kendisinin duyuramadığı sesi duyurmak için gezi direnişine katıldığını belirterek “Keşke benim oğlumda yaşasaydı da dağda olsaydı” dedi.

Kışanak’a ziyaret

Anneler, Anıt Park’taki buluşmadan sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Anneler ve beraberindekiler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Sur Belediyesi Eş Başkanı Sayid Narin ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Demir Çelik tarafından karşılandı.

Kışanak, hem Roboski’ye hem Anıt Park’taki anneleri hem de Lice’yi ziyaret etmelerinden dolayı gezilerinin anlamlı ve değerli olduğunu belirtti.

“Hem Roboskî’yi hem Diyarbakır’ı ziyaret etmeniz bizim açımızdan en değerli ve anlamlı buluşmadır. Çünkü buna ihtiyacımız var. Halkların özgürlük mücadelesini esir almak isteyenlere verilebilecek en anlamlı dayanışmadır, birlikte olmaktır, tek yürek, tek ses olmaktır. Sizin de bu ziyaretinizi atılmış en büyük adım olarak görüyoruz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”

Anne Kormaz: Oğlum yeter ki insan olsun derdi

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, oğlunun her kökenden arkadaşları bulunduğunu ve insanların kökenini sormadığını belirterek, “Yeter ki insan olsun derdi. Onu katledenler insan olamaz. Yaşanan acıları paylaşmak için buraya geldik” diye konuştu.

Anne Elvan: Yaşasın halkların kardeşliği 

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ise Diyarbakır’a acıları paylaşmak için geldiklerini belirtti.

“Yüzyıllardır Kürt ve Alevi katliamı gerçekleşiyor. Bir annenin acısını ancak karşıdaki bir başka anne anlayabilir. Biz kardeşiz. Irk, mezhep, din ne olursa olsun biz insanları insan olduğu için severiz. Ayrıştırmayı yapanlar utansın. Yaşasın halkların kardeşliği diyorum. Mücadelemize devam edeceğiz.”

Anne Sarısülük: Helalleşmeye geldik

Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük de başka gençler ölmesin diye geldiklerini söyledi.

“Biz buraya kucaklaşmaya, helalleşmeye geldik. Başka anneler ağlamasın, başka gençler ölmesin diye geldik. Barış istiyoruz. Hep beraber olmak için kucak açmaya geldik.”

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2014, 21:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER