“Göç Hikayeleri“ Halka Sanat’ta

Türkiye’de Kürtlerin maruz kaldığı zorunlu göçten dünyadaki diğer sürgün hikayelerine kadar ‘göç etmek’ temalı konuların işlendiği sergide 12 sanatçının eserleri sergileniyor.

“Göç Hikayeleri“ Halka Sanat’ta
 Halka Sanat Galerisi’nde 20 Ocak 2014’e kadar devam edecek olan "Bizim İnsanlarımızdan Hikayeler/Stories From Our People" başlıklı resim sergisi, göç hikayelerini anlatıyor. Türkiye’de Kürtlerin maruz kaldığı zorunlu göçten dünyadaki diğer sürgün hikayelerine kadar ‘göç etmek’ temalı konuların işlendiği sergide 12 sanatçının eserleri sergileniyor.

Dünyanın farklı yerlerindeki sürgün ve göç mağdurlarının temsili yüzlerini ve hayatlarını bu sergide bulmak mümkün. Göçe maruz kalanların yolculuklarındaki farklı yansımalar her esere işlemiş durumda; kaybolan hayatlar, arada kalanların yaşadığı aidiyet sorunu ve onların haykırışları…

Sergide görsel sanatların yanı sıra mimarlık, dans ve mutfak sanatları da yer alıyor. Projeye hayat veren isimler ise  Mehmet Kavanoz ve Artship İnisiyatifinden Slobodan Dan Paich.

Eserler 20 Ocak 2014 tarihine kadar saat 13.30-19.00 saatleri arasında Kadıköy’deki Halka Sanat Galerisi-Kabire Nadire’de sergilenecek.

Serginin fotobloglarının bulunduğu çalışmalar ise aynı tarih aralığında Sirkeci Tren Garı’nda sergilenecek. 

Görsel Sanatçılar Abdülkadir Avcı, Esra İlbeyli, Sadık Arı, Gözde Kırksekiz, Toprak Bek, Semih Dilekçi, Öykü Ersoy, Ahmet Özcan, Nazlı Çetiner, Mehmetcan Serinkaya, Abdülaziz, Özlem Çaykent.

Adres: Caferağa Mah. Bademaltı Sok. No:24/1 Kadıköy 34710 İstanbul / Bianet

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2014, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER