Muharrem Tekin yeniden başkan

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'nın 3. Olağan Kongresi yapıldı.

 Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER


3 dönemdir Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı görevini sürdüren Muharrem Tekin bugün bir cafede yapılan genel kurulda 97 oyun tamamını alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Şemdinli Dolunay Cafe’de yapılan olağan kongre saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Olağan Kongrede divan kurulu yerini aldıktan sonra 4 yıllık faaliyet raporu Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Odası üyelerinden Fahrettin Yılmaz tarafından açıklandı.

Kongrede divan seçimi yapıldı. Divan başkanlığına Hakkari Odalar Birliği Genel Sekreteri Mikail Atan, divan kurulu başkan vekilliğine Hakkari Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, katip üyeliklerine ise Hakkari Şoförler Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Hakkari Odalar Birliği Sicil Memuru Kerime Duman, Şemdinli ilçe esnaflarından Fazıl Töre seçildi.

Divan kurulu başkanı Hakkari Odalar Birliği Genel Sekreteri Mikail Atan tarafından kısa bir açıklama yapıldı. Şemdinli Esnaf Sanatkarlar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’nın 3. Olağan Kongresi’nde bulunmaktan onur duyduklarını dile getiren Atan; Şemdinli esnafının zor şartlar altında esnaflık yaptığını kaydetti. Atan, Şemdinli ilçesinin Irak ve İran ülkelerine sınır olmasına rağmen her hangi bir sınır kapısının açılmadığını belirterek yetkililerin Şemdinli Derecik sınır kapısının bir an evvel açılması için harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Çözüm sürecine de değinen Atan, çözüm sürecinin heba edilmemesi gerektiğini kaydetti. Türkiye’de 17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk operasyonuna da değinen Atan, Öcalan’ın daha önce başbakana çağrıda bulunduğunu belirtti.

Atan; “, "Sayın Öcalan Yolsuzluk konusunda AKP hükümetine bir uyarıda bulunmuştu. Sayın Öcalan Görüşmelerinde ve okunan yazılarında AKP Hükümetine bir çağrıda bulunarak, AKP hükümeti içerisin Paralel Devlet var uyarısında bulunarak hükümeti uyarmıştı. Ve Öcalan AKP hükümetine seslenerek siz kendi içinizdeki paralel devleti bel taraf etmezseniz onlar sizi bel taraf edecektir. Kürt Halk öderi Öcalan’ın uyarısını dikkate almadılar ve son günlerde AKP’nin yolsuzluk operasyonlarında görüldü ki, AKP hükümeti ve bunların yanında bulunan başbakan, bakan, milletvekilleri ve çocuklarının elinde patlak verince ayakkabı kutularında çıkan milyonlarca dolarların AKP hükümetinin nasıl bir parti olduğu ortaya çıkarmıştır ” dedi.

Divan kurulu başkanının konuşmasından sonra Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Tekin açıklamada bulundu. Tekin açıklamasında; “değerli katılımcılar; Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşlarının Olağan Genel Kurul Toplantıları bilindiği gibi 4 yılda bir yapılmaktadır. Bizlerde 4 yıllık bir dönemi daha geride bırakarak bu gün odamızın 3. Olağan Genel Kurulunu yapmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyor, toplantımıza katılarak bizleri onurlandırdınız. Ben bugün ayrı bir mutluyum. Çünkü Hakkari’nin bütün esnaf temsilcileri burada aramızdalar. Toplantımıza katılarak onur verdiniz, çok teşekkür ediyorum” dedi

Tekin devamla; “değerli Şemdinli Esnaf ve Sanatkarı, sizler Şemdinli şartlarında çok zor şartlar altında mesleğinizi icra etmektesiniz. Gerçek emekçilersiniz. Bu yüzden sizlerin karşısında saygıyla eğiliyorum. Ancak şunu belirtmeliyim ki bizler şuana kadar yaptığımız çalışmalarımızın on mislini daha gelecek dönem yapacağımıza şüphe duymayın. 2014 yılının Ortadoğu Halklarına barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum,  2013 yılında başlatılan Barış sürecinin nihayete ermesini ve bir daha ölümlerin yaşanmaması, kardeşçe yaşamayı diliyorum” dedi.

,3. Olağan Genel Kurulda tek Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın’ın gönderdiği mesaj okundu.  Apaydın gönderdiği mesajında; “ sayın başkanlığınızın yönetiminde toplanan odanız genel kuruluna katılan kadir şinaz meslektaşlarımızı, değerli şoför arkadaşlarımı gönül dolusu sevgi ve özlemle selamlarım, büyük ulusumuzun müstesna kesimini oluşturan cefakar ve vefakar nakliyeci esnafının en büyük karar organı oda genel kurulumuzun mesleğimizin gelişmesi ve meslektaşlarımız için yararlı ve hayırlı kararlar alacağı inancı ile oda yönetim ve denetim kurulu, başkan ve üyeliklerine seçilecek meslektaşlarımı şimdiden içtenlikle kutlar, yüce heyetimize üstün başarı dileklerimi ve saygılarımı sunarım” denildi.

Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Tekin, 3. Olağan Genel Kurulda tek aday olarak gösterilirken, yönetim kurulu asil üyelerine Fahri Yılmaz, İskender Fırat, Sadık Geylan, Halit Yiğit, Hekim Erbaş ve Salih Öpengin seçildi. Yönetim kurulu yedek üyelerine ise; Şemsettin Keyfi, İzzettin Öztunç, Mihrap Çan, Avdi Özel, Tacir Toprak, Nihat Vermez ve Nadir Kaya seçildi. Denetim kurulu asil üyelerine; Sami Özer, Ramazan çiftçi, Tanju Aydıner seçilirken, denetim kurulu yedek üyelerine ise Sadık Öztürk, Salih Kayran, S. Salih Keyfi seçildi.

Ardından seçime gidilerek delegeler oy kullandı.

Olağan kongreye BDP Şemdinli İlçe Başkanı Cabbar Taş ve yönetimi, BDP Şemdinli Belediye Başkan Adayı Seferi Yılmaz, Hakkari Esnaf Odası Genel Sekreteri Bilal Özer, Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Ayhan Adsız, Yüksekova Şoförler Odası Başkanı Yavuz Özcan, Yüksekova Şoförler Odası genel Sekreteri Ejder Baygüneş, STK temsilcileri, ilçe esnafı katıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2014, 19:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER