Kışanak: Artık binlerce Sakine var

Paris Katliamı'nın yıldönümü dolayısıyla Bismil'de düzenlenen yürüyüşe katılan BDP Amed Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak "Sakine'yi katledenler Kürt halkına büyük bir darbe vurmak istediler.

Kışanak: Artık binlerce Sakine var
Paris Katliamı'nın yıldönümü dolayısıyla Bismil'de düzenlenen yürüyüşe katılan BDP Amed Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak "Sakine'yi katledenler Kürt halkına büyük bir darbe vurmak istediler. Bizim için büyük acı ve yeri doldurulamaz bir kayıptır. Ancak herkes biliyor ki arkasında binlerce değer, binlerce Sakine bıraktı. Kürt halkı artık kazanmış bir halktır. 'Kürt yoktur' diyenlerin karşısına milyonlarca Sakine olarak dikilmiş 'Ben varım' demiş ve ulusal birliğini sağlamıştır" dedi. 

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) Amed bileşenleri, 9 Ocak'ta Paris'te 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in katledilmesini yürüyüşle protesto etti. BDP Bismil İlçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, DÖKH aktivistleri, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu ve BDP Bismil İlçe Örgütü Eş Başkanı Tufan Tunç'un da bulunduğu yüzlerce kişi Bismil Belediyesi'ne doğru yürüyüşe geçti. 

Yürüyüş öncesi kadınlar Bismil girişinde bulunan Behram Dinlenme Tesislerinde aralarında Gültan Kışanak'ında bulunduğu konvoyu karşıladı. Ardından İlçeye onlarca araçla giriş yapıldı. BDP ilçe binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi PKK lideri Abdullah Öcalan ve katledilen 3 Kürt devrimci kadının posterleri ile "Yoldaşlarımız ölümsüzdür" yazılı büyük posteri taşıdı. "Yolunuz yolumuzdur", "Failler hesap verecek", "Hesapsız kalmayacaktır" "Kirli güçler hesap versin", "Kadın siyasetçilerimizi unutmayacağız" ve "Sakine yoldaş ölümsüzdür" dövizlerinin bulunduğu yürüyüşte kitle zılgıt ve sloganlar eşliğinde "Şehit namırın", "Jin jiyan azadi" sloganlarını atarak Belediye yanındaki alana geldi. 

Mitingte ilk konuşmayı yapan Amed Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak, üç Kürt kadın siyasetçiyi saygı ve rahmetle andığını belirterek, "Paris katliamının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen arkasında ki güç ortaya çıkmadı. Kürt halkının bu üç kahramanını katledenler bizleri can evimizden vurdular. Sakine bu halkın ilk özgürlüğe, mücadeleye kavuşmamızın yapıldığı toplantılara katılan bir yoldaşımızdır. Sakine'yi katledenler Kürt halkına büyük bir darbe vurmak istediler. Bizim için büyük acı ve yeri doldurulamaz bir kayıptır. Ancak herkes biliyor ki arkasında binlerce Sakine bıraktı. Kürt halkı artık kazanmış bir halktır. Çünkü kendini yoktan var etmeyi başardı. 'Kürt yoktur' diyenlerin karşısına milyonlarca Sakine olarak dikilmiş 'Ben varım' demiş ve ulusal birliğini sağlamıştır" dedi. 

Paris katliamının birkaç hedefi olduğunu belirten Kışanak, "Bu katliamların asıl nedenlerinden biri Öcalan'ın başlatmış olduğu çözüm sürecini boşa çıkarmaktır. Ancak barışta ve çözümde ısrarcı ve kararlı yürüyüşlerini sürdürüyorlar. Kürt halkı özgürlük iddiasından vazgeçmedi meydanları terk etmedi. Paris katliamının asıl hedeflerinden biri de Kürt kadınının özgürlük arayışı ve güçlü mücadelesiydi. Bunu da boşa çıkardık. Kürt kadını hergün daha fazla özgürlük diyerek meydanlarda oldu. İlk kez dünyada bir ülkede eş başkanlık sistemini uygulayacağız. Bu Kürt hareketinin demokratik tutumunu ortaya koyan bir çıkıştır. Bu konuda Sayın Öcalan'ın ön açıcı fikirleri lider ve önder yaklaşımları bizim için büyük bir şans olmuştur" dedi. 

Vekillerin tahliye edilmesine ilişkin konuşan Kışanak, "Bugün 3 milletvekilimiz daha tahliye edilmiştir. Halkımızın onurlu ve görkemli direnişi sonucunda ortaya çıkan bir başarıdır. Yıllarca KCK'ye karşı direndiniz, mücadele ettiniz. Bu başarının sahipleri sizlersiniz. Daha güçlü mücadele ile bütün yoldaşlarımızı partilerine kavuşturacağız" diye konuştu. / anf

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2014, 19:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER