Avukatlar, tüm seçilmişler için AYM'ye gidiyor

Avukatlar ‘KCK’ davaları kapsamında yargılanan tüm seçilmişler için AYM’ye gitmeye hazırlanıyor.

Avukatlar, tüm seçilmişler için AYM'ye gidiyor
Avukatlar ‘KCK’ davaları kapsamında yargılanan tüm seçilmişler için AYM’ye gitmeye hazırlanıyor. AYM’nin tutuklu vekillere ilişkin kararın ardından avukatlar ‘KCK’ operasyonu kapsamında tutuklanan belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri yanı sıra diğer tüm seçilmişler için AYM'ye gitmeye hazırlanıyor. BDP'nin avukatları tüm seçilmişlerle ilgili AYM'ye başvuru yapmak için çalışma başlattı.


Dün Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay ve Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin için AYM'ye başvuru yapılmıştı. 
 
2009 yerel seçimlerinin ardından başlatılan "KCK" operasyonlarıyla aralarında Van, Batman, Şırnak ve Iğdır gibi kentlerin belediye başkanlarının yanı sıra il genel belediye ve belediye meclis üyelerinin büyük bir çoğunluğu tutuklandı. Tutuklanan belediye başkanlarından birkaçı İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınırken halen onlarca belediye başkanı ve seçilmişlerin yargılanmaları devam ediyor. Tutuklu milletvekillerin tahliyesine ilişkin verilen karar üzerine avukatlar "KCK" operasyonu kapsamında tutuklu bulunan belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri yanı sıra diğer tüm seçilmişler için AYM'ye gitmeye hazırlanıyor. 2 haftadan uzun bir süredir çalışmalarını sürdüren avukatlar hazırladıkları dilekçeleri önümüzdeki günlerde AYM'ye gönderecek. 

Nisan 2009'dan bu yana gerçekleşen bu operasyonlar 15 belediye başkanı tutuklandı. TCK'nin 302, 314/1-2, 220/7, 2911 ve 3713 sayılı kanuna muhalefet iddiasıyla halen tutuklu bulunan 15 belediye başkanı ile il genel meclis ve belediye meslis üyelerinin neredeyse tamamının yargılanması devam ediyor.

Tutuklu bulunan belediye başkanlarında Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay 25 Aralık 2009, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal 23 Eylül 2011, Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş 21 Ocak 2010, Urfa'nın Viranşehir ve Suruç belediye başkanları 25 Aralık 2009 günü gözaltına alınarak tutuklandı.  / anf

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER