BDP'li Vekiller 2 yıl 7 Ay Sonra Seçmenleriyle Buluştu

Hayatının 27 yılını cezaevinde geçiren ve dün özgürlüğüne kavuşan BDP Van Milletvekili Aktaş’ı Van’da on binlerce kişi karşıladı. Tahliye olan diğer vekiller Irmak ve Sarıyıldız ise seçim bölgeleri Şırnak'ta karşılandı.

BDP'li Vekiller 2 yıl 7 Ay Sonra Seçmenleriyle Buluştu
 Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları kişisel başvuru ile dün tahliye edilen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, bugün seçim bölgeleri Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne, BDP Van Milletvekili Kemal Aktaş ise Van’a geldi. Böylece üç vekil 12 Haziran 2011 seçimlerinde kendilerine oy veren seçmenleriyle buluşmuş oldu.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararı sonrası Barış BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ile BDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan da 3 Ocak günü tahliye edilmişti.

Aktaş, Van girişinde BDP Van Milletvekilleri Özdal Üçer,  Nazmi Gür, Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP PM Üyesi Ramazan Yıldız ve binlerce araçlık konvoy tarafından karşılandı. Musa Anter Parkı’nın önünde toplanan Vanlılar, “Be serok jiyan nabe” ve “Bijî Serok Apo” sloganları attı.

Aktaş: Özgürüz, karşınızdayız

ANF haber ajansının haberine göre karşılama töreni özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Kürsüde sözü ilk alan BDP Van İl Başkanı Musa İtah oldu.

 

İtah’ın ardından söz alan Aktaş ise şöyle konuştu: “Sizler verdiğiniz büyük mücadele ve direnişinizle bugün dışarı çıkmamızı sağladınız. Şimdi bu direnişi yükseltme zamanıdır. Sizler emeğinizle mücadelenizle bizi parlamentoya seçtiniz. Bugünde sayenizde özgürüz ve karşınızdayız. Bizler dışarıda olmamıza rağmen yüreğimiz içeride kaldı. Çünkü hala on binlerce arkadaşımız cezaevlerinde tutuluyor. İnanıyorum ki sizin mücadelenizle onları da bu meydanlarda karşılayacağız. Özellikle 2014 seçimlerinde bunu pekiştireceğiz”.

“Yaşadığım işkenceyi kine dönüştürmedim”

Daha sonra BDP Van İl binasına geçen Aktaş, burada yaptığı basın toplantısında ise çözüm sürecini değerlendirdi: “Kürt sorununda kalıcı bir çözüm için sayın Öcalan’ın da tarafı olduğu çözüm süreci çok ciddi ve esaslı bir biçimde değerlendirilmelidir. Ben 27 yıl cezaevinde kaldım. Diyarbakır zindanında Mazlum Doğan’ın, Kemal Pir’in direnişine tanık oldum. O işkenceleri yaşadım. Bana yapılanları unutmadım ama bunu kin ve öfkeye dönüştürmedim. Şimdi bu birikimlerimi parlamentoya taşımak istiyorum”.

Irmak ve Sarıyıldız’ı araç konvoyu karşıladı

BDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, bugün sabah saatlerinde seçim bölgeleri Şırnak'a geldi. Öğlen saatlerine doğru Cizre'ye ulaşan BDP'li vekilleri, 15 kilometreye varan araç kuyruğu ve aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile bölgedeki belediye başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 20 bin kişi karşıladı.

Sarıyıldız: Rojava direniş ruhuyla selamlıyorum

Miting havasında geçen karşılamada, halkı selamlayarak Kürtçe yaptığı konuşmada BDP'li Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Botan'dan Rojava'ya kadar bütün Kürt halkını, Rojava halkının direniş ruhuyla selamlarımı gönderiyorum. Serok Apo'nun bütün şervanlarını selamlıyorum. Zindanlardaki bütün yoldaşlarımıza selamlarımızı gönderiyorum" dedi.

Irmak: Seçimde canla, başla çalışalım

Sarıyıldız'ın ardından konuşan Selma Irmak da, Kürt sorunun demokratik yollardan çözüme kavuşmadan, köleci bir yaşamı kabul etmeyeceklerini, uykunun kendileri için haram olacağını ve sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Bu yıl yapılacak yerel seçimleri hatırlatan Irmak, "Botan, Kürt halkının mücadeleyi yükselttiği, beslediği alandır. Özellikle burada verilen bedellere layık olmak için seçimde canla, başla çalışıp, sistemi eli boş gönderelim" çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER