Gazeteci Bünyamin Aygün serbest!

Suriye'de 40 gün önce kaçırılan ve bugün MİT tarafından teslim alınan gazeteci Bünyamin Aygün, Cilvegöz Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Gazeteci Bünyamin Aygün serbest!
Burada Hatay Vali Yardımcısı Mehmet Eriş tarafından karşılanan Aygün'ün Türk Gazetecilerle karşılaştığı sıradaki ilk cümleleri, "80 milyonluk bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Kaçırılmamda El-Kaide bağlantısı olduğunu düşünüyorum" dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN AYGÜN AÇIKLAMASI 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 40 gün önce Suriye'de kaçırılan ve bugün MİT tarafından teslim alınan Bünyamin Aygün ile ilgili olarak sosyal paylaşım sitesi Twitter'da 'Basın camiamıza, sevenlerine ve tüm milletimize bir kez daha geçmiş olsun' mesajını paylaştı. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de kaçırılan gazeteci Bünyamin Aygün ile ilgili olarak takipçileriyle şu twetleri paylaştı:

"Başbakanımızın Japonya'ya hareketinden önce kurtulduğu müjdesini verdiği Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün ile az önce görüştüm. Kendisi şu an Türk sınırına çok yakın bir noktada ve kısa süre sonra memleketine dönmüş olacak.

Bünyamin Aygün'ün mutluluğu telefonda sesinden hissediliyordu. 22 gün önce alıkonulduğu yerde Devletimizin kendisini kurtarmak için elinden geleni yaptığına ilişkin açıklamalarımız iletilmiş. "Bunu duyduğum günden beri bu telefon görüşmesini umutla bekliyordum" diyen Aygün'e, ailesine, basın camiamıza, sevenlerine ve tüm milletimize bir kez daha geçmiş olsun. Başta Milli İstihbarat Teşkilatımız olmak üzere bu süreçte çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum." / dha
Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER