Gazeteciler Bünyamin Aygün için yürüdüler

Suriye’de kaçırılan Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün için gazeteciler, basın meslek örgütleri ve ailesi yürüyüş yaptı.

Gazeteciler Bünyamin Aygün için yürüdüler
Suriye’de kaçırılan Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün için gazeteciler, basın meslek örgütleri ve ailesi yürüyüş yaptı. Galatasaray Meydanı’ndan Tünel’e kadar yapılması planlanan yürüyüşe polis ilk önce izin vermedi. Gazetecilerin ısrarlı olması nedeniyle kurulan barikat kaldırıldı.


Bünyamin Aygün’e Özgürlük İnisiyatifi’ni çağrısıyla yapılan yürüyüşte “Gazetecileri serbest bırakın” ve “Arkadaşımızı geri istiyoruz” dövizleri taşındı.

Yürüyüş öncesi yapılan açıklamayı Gazeteci Ahmet Şık yaptı. “Halka haber vermek için savaş bölgesine giden bir gazeteci neden alıkonuluyor?” diye soran Şık, devlet yetkililerinin sorumlu davranmasını istediklerini söyledi. Aygün’ün hâlâ hayatta olduğunu bildiklerini söyleyen Şık, Suriye’de tutsak tutulan tek gazetecinin Aygün olmadığını, hâlâ Suriye hükümetinin yada muhaliflerin elinde esir olan onlarca gazeteci olduğunu dile getirdi. Gazetecileri alıkoyan herkese aynı çağrıyı yapan Şık, “Gazetecileri ve gazeteciliği serbest bırakın. Gazeteciler toplumların bilgi sahibi olması için çalışıyor. Onları engellerken insanlığın haber alma hakkını engelliyorsunuz” driye konuştu.

DÜŞMAN DEĞİL GAZETECİ

Daha sonra konuşan Bünyamin Aygün’ün abisi Memani Aygün, kardeşinin düşman olmadığını gazeteci olduğunu dile getirdi. Bünyamin’in halkın haber alma hakkı için canını ortaya koyduğunu ve Suriye’ye gittiğini anlatan Aygün, Hükemete Bünyani’ni geri getirmesi için çağrı yaptı. Gazeteciler, açıklamanın ardından, “Bünyamin Aygün yalnız değildir”, “Bünyamin gazeteci düşman değil” sloganlarıyla Tünel’e yürüyerek açıklamayı bitirdi. / Everensel

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER