Baydemir'den cemevine helalleşme ziyaret

Amed Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevini ziyaret ederek dernek başkanı ve dedelerden helallik istedi.

Baydemir'den cemevine helalleşme ziyaret
Amed Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevini ziyaret ederek dernek başkanı ve dedelerden helallik istedi. 


Amed'de 10 yıldır belediye başkanlığı yürüten Osman Baydemir, Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi’ni ziyaret etti. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Cafer Koluman ve yönetim kurulu üyeleri ile dedelerin hazır bulunduğu görüşmede, Baydemir, belediye başkanlığı görevinin sonuna geldiğini belirterek helallik istedi.

Alevi Dedesi Hasan Baykut da “Esas sizin kente hakkınız geçti, siz helal edin. Bizler helal ediyoruz” dedi. Dede Hasan Baykut, “Eğer Urfa’ya giderseniz orada da canlarımız var. Size desteğimiz ve taleplerimiz olacak” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Cafer Koluman da Baydemir’e “Çiçek gibiydiniz” diyerek bir demet çiçek verdi. “Diyarbakır’ın çok kültürlü, çok inançlı yapısına hizmet kalitenizle çıtayı çok yükselttiniz. Sizden sonra da bu hizmetin devam edeceğine inancımız tamdır” diyen Koluman, “Kentin çok kültürlü özelliği daha da görünür oldu. Hızır bundan sonraki yolculuğunuzda yardımcınız olsun” dedi.

Dernek yöneticileri ve dedeler Baydemir’i  alkışlarla uğurladı. / anf

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER