Doğduğu köy Vekil Sarıyıldız'ı kucakladı

Cezaevi'nden dün tahliye olan BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, doğduğu köy olan Amerînê'de "Beji Serok Apo" sloganları ile karşılandı.

Doğduğu köy Vekil Sarıyıldız'ı kucakladı
Cezaevi'nden dün tahliye olan BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, doğduğu köy olan Amerînê'de "Beji Serok Apo" sloganları ile karşılandı.


Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine tutuklu milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak ve Kemal Aktaş yargılandıkları Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün tahliye edilmişti. Cezaevi önünde kitlesel karşılanan vekillerden Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız doğduğu köy olan Şırnak'ın Amerînê köyünde de binlerce kişi tarafından karşılandı. 

Sarıyıldız'ı bekleyen kitle davul-zurna eşliğinde halaylar çekti. Geç saatte olmasına rağmen Sarıyıldız'ın bulunduğu köyün girişinde "Bijî Serok Apo" sloganıyla karşılandı. Evinin bahçesinde bir konuşma yapan Sarıyıldız, cezaevinde bulunan tüm yoldaşlarının selam ve sevgilerini getirdiğini söyledi. 

Sarıyıldız, "Cezaevindeki arkadaşlarımız ne kadar kötü koşullarda olsalar bile halkın cesareti, sahiplenmesi, birlik ve beraberliği onlara güç veriyor. Umuyorum halkımızın bu büyük coşkusu en kısa zamanda halkı, özgürlük hareketiyle birlikte özgürleştirecektir. Bundan sonra halkımızın içinde olacağız ve 24 saat ayakta olacağız" diye konuştu. 

Her zamankinden daha fazla mücadeleyi yükseltmek gerektiğini belirten Sarıyıldız, "Özgürlük hiç bu kadar Kürt halkına yakın olmamıştır. Şimdi Kürdistan'ın dört bir yanında büyük bir mücadele var. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Bunun farkında olup mücadelemizi yükselterek devam ettireceğiz" diye ifade etti. 

Öte yandan önümüzdeki saatlerde Sarıyıldız ve Irmak'ı Cizre'nin Katran Köyü'nde kitlesel bir şekilde karşılanarak, Cizre, Silopi ve ardından da Şırnak'ta halkta buluşma mitingi gerçekleştirecek. / anf

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2014, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER