Gülizar Kaytan Dersim'de toprağa verildi

KCK Başkanlık Konseyi Üyesi Ali Haydar Kaytan'ın hayatını kaybeden annesi Gülizar Kaytan, Dersim'de toprağa verildi.

Gülizar Kaytan Dersim'de toprağa verildi
KCK Başkanlık Konseyi Üyesi Ali Haydar Kaytan'ın hayatını kaybeden annesi Gülizar Kaytan, Dersim'de toprağa verildi. "Oxırvo dayika kowu (Uğurlar olsun dağların annesi)" denilerek son yolculuğuna uğurlanan Kaytan'ın kabrine de Kürdistan kentlerinden getirilen toprak serpildi.


KCK Başkanlık Konseyi Üyesi Ali Haydar Kaytan'ın annesi Gülizar Kaytan'ın Dersim'e getirilen cenazesi gerçekleştirilen törenle toprağa verildi. Kaytan'ın cenazesine katılmak üzere yüzlerce kişi sabah saatlerinden itibaren cenazenin konulduğu Dersim Cemevi önünde toplandı. Törene katılanlar arasında Dersim Belediyesi eş başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun, Dersim Belediyesi eski Başkanı Edibe Şahin, DBP Dersim İl Örgütü eş başkanları Ergin Doğru ve Melek Dolaz, Van İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidav, DBP PM üyesi Dilek Öcalan, DÖKH Kadın aktivistleri ile sanatçı Ferhat Tunç da vardı.

Törene katılanların tümünün yakalarında Gülizar Kaytan'ın fotoğrafının takılı olduğu görülürken, yine ona atfen "Oxır vo dakila kowu (Uğurlar olsun dağların annesi)" pankartı açılıp, KCK bayrağı ile üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu bayraklar taşındı. 

Aile üyeleri ise cenazelerinin başında süre ağıt yaktı. Yakılan ağıtlar törene katılan herkesi duygulandırdı. Dini vecibelerin yerine getirilmesinin "Bijî PKK" ve "Bijî Öcalan" sloganları arasında Kaytan'ın tabutunu omuzlarına alan kadınlar, tabutu cenaze aracına kadar taşıdı. Ardından da toprağa verilmek üzere cenaze aracının arkasında konvoy oluşturularak Asri Mezarlığa doğru yola çıkıldı.

MEZARINA KÜRDİSTAN KENTLERİNDEN GETİRİLEN TOPRAK SERPİLDİ 

Kaytan'ın kabrinin üzerine Amed ve Kürdistan'ın diğer bazı kentlerinden getirilen toprak serpildi.

Defin işlemlerinin tamamlanmasından sonra konuşan Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun, "Kendisine uğurlar olsun diyeceğim ama öncelikle Dersim topraklarına geldiği için hoş geldin Gülizar Ana demek istiyorum. Özgür Kürdistan dağlarında, özgür Dersim'de, Gülizar Ana'yı karşılamak isterdik. Ama sen rahat uyu senin yerin burası. Asla bizim için ölmeyeceksin" dedi.

Kaytan'ın genç nesle anlatılacak bir tarih olduğunu ifade eden Altun, "Gülizar Ana sen bir tarihsin. Çünkü senin emeğin, senin düşüncen, senin sevdan hepimizin sevdasıydı. Gülizar Ana, Ali Haydar Kaytan'ın, Hayati Kaytan'ın, Deniz, Hüseyin, Reha Kaytan'ın annesi. Böyle bir anneye sahip olduğunuz için gururlusunuz. Ama şunu da söylemek istiyorum, yalnız sizin anneniz değil, hepimizin annesi" şeklinde konuştu. 

Altun'un ardından konuşan DBP İl Eş Başkanı Ergin Doğru ise Kaytan'ın, Kürdistan devriminin annesi olduğunu söyledi. Bugün ise kendi topraklarıyla buluştuğunu ifade eden Doğru, "Eksik kalan türküyü yarım kalan romanı tamamlamak için mezarı başında Gülizar Anne'ye söz veriyoruz" dedi. 

Konuşmaların ardından mezara kırmızı karanfiller bırakılarak, cemevinde hayır yemeği verildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER