Dr. Kemal Fuad Berlin'de toprağa verildi

15 Kasım 2014 günü yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden Kürdistan Yurtsever Birliği'nin (YNK) kurucularından Dr. Kemal Fuad Almanya'nın başkenti Berlin'de toprağa verildi.

Dr. Kemal Fuad Berlin'de toprağa verildi

1930 yılında Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde dünyaya gelen Dr. Kemal Fuad ilk kez 1958 yılından Berlin'e gelmişti. Üniveriste eğitimini yaptığı sırada Kürt özgürlük hareketi çalışmalarına katılan Dr. Fuat 1960'lı yıllarda Avrupa'da Kürt öğrencilerin ilk örgütleme çalışmalarını başlatan isimlerden biriydi.

1975 yılına kuruluşunu ilan eden Kürdistan Yurtsever Birliği'nin (YNK) kurucuları arasında yer alan ve uzun bir dönem YNK Polit Büro Üyeliği'ni yapan Dr. Fuad 1991 yılında Güney Kürdistan'a dönerek Kürdistan Parlamentosu’nda YNK Grubu Başkanlığını yürütmüştü.

2002 yılında ise bir dönem Parlamento Başkanlığı görevini de yapan Dr. Fuat 2012 yılında kanser hastalığına yakalanınca tedavi amacıyla tekrar Berlin'e geldi. 3 yıla yakandır kanser ile mücadele eden Dr. Fuat 15 Kasım 2014 günü tedavi gördüğü Berlin'deki Humboldt hastanesinde hayata gözlerini yummuştu.

Ailesinin isteği üzerine Dr. Fuad bugün Berlin'in Neukölln semtinde bulunan "Parkfriedhof" mezarlığında toprağa verildi. Eşi ve oğlunun yanına gömülen Dr. Fuad için yapılan cenaze törenine ise Kürdistan'ın dört parçasından kurum ve partilerin temsilcileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 22:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER