Ermenek'te 1 işçinin daha cesedine ulaşıldı

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde 28 Ekim’de meydana gelen maden faciasında mahsur kalan işçilerden 1'nin daha cansız bedenine cenazesine ulaşıldı.

Ermenek'te 1 işçinin daha cesedine ulaşıldı
Ermenek Devlet Hastanesi Morguna kaldırılan cesedin kimliğinin yapılacak DNA testinde sonra netlik kazanacağı öğrenildi. Facia ocağından cesedi çıkartılan işçi sayısı 13'e yükselirken kalan 5 madencinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Ermenek'in Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik şirketine ait linyit ocağından eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçi mahsur kaldı. Yapılan kurtarma çalışmalarında 6 Kasım 2, 17 Kasım 2, 18 Kasım 6 ve 29 Kasım günü 2 işçi olmak üzere toplam 12 madencinin cansız bedeni çıkartıldı. Kalan 6 kişi için devam eden kurtarma çalışmalarında 1 madencinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Ocaktan çıkartılan işçinin cesedi Ermenek Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü. Cesedin kimliğinin yapılacak DNA testinden sonra netlik kazanacağı öğrenildi. Facia ocağından cesedi çıkartılan işçi sayısı 13'e yükselirken kalan 5 madencinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor. 

Kurtarma çalışmaları ise 1'nci başaşağı bölümü ve 2'nci başaşağı bölümüne giden ana anterde yoğunlaştırılmıştı. Son çıkartılan işçinin cesedinin ise 2'nci başaşağı bölümüne giden ana anterde bulunduğu belirtildi. 
Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER