Suruç Belediyesi'ne asker ve polis baskını

Kobanililere hizmet veren Suruç Belediyesi’ne ait Aligor ek hizmet binası gece yarısı asker ve polis tarafından basıldı. Suruç Belediye Eş Başkanı Orhan Şansal, “Yardımları engellemeye yönelik komplo olabilir” dedi.

Suruç Belediyesi'ne asker ve polis baskını

Kobanililere hizmet veren Suruç Belediyesi’ne ait Aligor ek hizmet binası gece yarısı asker ve polis tarafından basıldı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA haberine göre, dün akşam Kobani’ye yönelik saldırıları protesto etmek için Suruç’un Aligor mahallesinde eylem düzenlendi.

Eylemin ardından Suruç Jandarma Komutanlığına bağlı askerler ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler, “Eylemciler sığındı” gerekçesiyle onlarca zırhlı araç eşliğinde saat 02.00 sıralarında Suruç Belediyesi’nin Aligor hizmet binasına baskın düzenledi.

Baskın üzerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri İbrahim Ayhan, Faysal Sarıyıldız ve İbrahim Ayhan ve Suruç Belediye Eş Başkanı Orhan Şansal asker ve polisin binayı baskın yapmasına engel oldu ve arama kararı istedi. Bunun üzerine Suruç Cumhuriyet Savcılığı’nda çıkarılan arama kararıyla asker ve polis Kobanililerin ikamet ettiği ve yardım dağıtma merkezi olarak kullanılan binaya girerek arama yaptı.

Aramada Kobanililerin kimliklerine el konuldu, fotoğraflarını çekildi ve sorgulandı. Binada bulunan ve kullanılmayan birçok odanın kapısı kırılarak arandı. Yine binada bulunan soğuk hava deposunda bulunan yardım malzemeleri askerler tarafından yerlere atılarak kullanılamaz hale getirildi. Binada kıyafetler, pil, kitap, ayakkabı vb. yardım malzemelerine el konuldu. Belediyenin para kasası da anahtarı bulunamadığı için askeri zırhlı aracı konularak, götürüldü.

4 saati aşkın süren baskının ardından asker ve polisler, binanın bekçisi Muhammet Ülgen gözaltına alArak Suruç Jandarma Komutanlığı’na götürdü.

‘Eylem bahane edildi’

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Suruç Belediye Eş Başkanı Orhan Şansal, dün akşam gençlerin yaptığı eylemin ardından polis ve askerin bunu bahane ederek Kobanelililere tahsis edilen binaya baskın yaptığını söyledi.

“Bina Rojavalılara tahsis edilmiş bir yer. Suruçlular olarak bütün imkânlarımızı Kobani için seferber ettik. Burada yardım deposuyla birlikte iki bin insana hizmet veriliyor ve sirkülasyonun yoğun olduğu bir yer. Yine binada çocuklarıyla kalan aileler var.

“Gece yarısı baskınında insanlar ayak üstü sorguya çekildi, kapılar kırıldı. Depo olarak kullandığımız Kuzey Kürdistan halkının Kobani için gönderdiği yardımlar talan edildi. İnsanı yardımlar yere saçıldı.”

‘Komplo olabilir’

Aramalarda 2 adet silahın bulunduğunu belirten Şansal bu silahlarla belediyenin bir alakasının olmadığını ancak mevcut savaş koşullarında her şeyin olabileceğine ihtimal verdiklerini söyledi.

“Yanı başımızda bir savaş var. İnsanlar saldırılardan kaçarken yiyecek ve barınma kadar savunmaya da ihtiyaç duyuyor. Yanlarında getirmiş olabilirler. Sonuçta biz kimseyi alırken aramıyoruz.

“Yine Suruç Belediyesi’nin Kobaneli kardeşleri için yaptığı çalışmaları sabote etmek isteyen bazı kesimlerin komplosu da olabilir. Zira o silahların bulunduğu oda kilitliydi.” / İMC

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER