“Hakan Fidan, 'Paris suikastını MİT'teki bir grup yaptı' dedi“

KCK Eşbaşkanı Bayık, MİT’in kendilerine Paris cinayetinin kendileri tarafından yapıldığını belirttiklerini söyledi.

“Hakan Fidan, 'Paris suikastını MİT'teki bir grup yaptı' dedi“

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda, PKK’yi silah bırakmaya sadece Abdullah Öcalan’ın ikna edebileceğini söyledi ve “Hakan Fidan’ın, Paris cinayetini, MİT içindeki cemaatçilerin ve ulusalcıların yaptığını söylediğini iddia etti.

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’e yönelik suikasta dair konuşan Bayık, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı MİT yetkililerinin suikastın MİT içindeki kendileri dışındaki bir kanat tarafından yapıldığını söylediğini aktardı.

Ancak Bayık, “Bize göre MİT bir bütün olarak o cinayetlerden haberdardır.  Hakan Fidan, MİT’in başındaki kişidir ve haberinin olmaması mümkün değil” diye konuştu.

Bayık, “Sakine Cansız’lara yönelik suikastın faili sizce kim? sorusuna, “Paris suikastı bir tek gücün yaptığı bir katliam değil” diye cevapladı.

Bayık, katliamın failleri için “Önder Apo’yu kim İmralı’ya getirdiyse onlar bu işin içindedir. Çözüm süreci başlamadan önü kesilmek istendi. Önder Apo’nun Newroz’da açıklamalar yapacağına dair bilgileri vardı. Bunu engellemek için öncesinde katliamı gerçekleştirerek süreci engellemek istediler” dedi.

MİT içinde bazı kanatların olduğu ve suikastı onların yaptığının aktarıldığını söyleyen Bayık, “Bizimle görüşenler olayın kendileri dışında olduğunu söyledi. Ama bize göre MİT bir bütün olarak o cinayetlerden haberdardır. O, MİT’in başındaki kişidir ve haberinin olmaması mümkün değil. Hakan Fidan bizim resmi kâğıtlarımız kullanılmış dedi” ifadelerini kullandı.

Müzakere sürecinin ilerlemesi için, Öcalan ile görüşmelerinin sağlanması gerektiğini de söyleyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, PKK’yi silah bırakmaya sadece Abdullah Öcalan’ın ikna edebileceğini, ‘istenirse’ kendilerinin İmralı’ya götürülebileceğini söyledi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2015, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER