DTK'dan Halepçe katliamına karşı ulusal birlik çağrısı

Halepçe katliamının 27’inci yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan DTK, Kürt halkını, siyasi partileri ve siyasi hareketleri Halepçe ve benzeri katliamlara karşı ulusal birliğin gerçekleşmesini sağlamaya yönelik çağrıda bulundu.

DTK'dan Halepçe katliamına karşı ulusal birlik çağrısı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halepçe’de 16 Mart 1988 yılında dönemin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin tarafından beş bin Kürdün kimyasal silahla katledilmesinin 27’inci yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

DTK, yaptığı açıklamada Kürt halkını, siyasi partileri ve siyasi hareketleri Halepçe ve benzeri katliamlara karşı ulusal birliğin gerçekleşmesini sağlamaya yönelik çağrıda bulundu.

DTK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kürt halkı, yüzyıl boyunca sömürgeci devletlerin insanlık dışı, zalim sömürgeci politikalarının sonucu olarak büyük kültürel ve fiziki soykırımlara tabi tutulmuştur. Dersim, Qamışlo, Halepçe, Roboski, Şengal katliamları ve soykırım uygulamaları bu sömürgeci uygulamaların en acımasız, zalimce ve barbarca gerçekleştirilenlerden yalnızca bir kaçıdır.

“Halkımızın geçmişte yaşadığı parçalılığın, örgütsüzlüğün,  sömürgeci devletleri bu katliam ve soykırım uygulamalarını gerçekleştirmelerinde onları cesaretlendiren büyük bir etken olduğu açıktır.

“Kobani direnişinde en somut haliyle gördüğümüz ve yaşadığımız gibi çağdaş, devrimci önderliğini, birliğini ve öz savunmasını gerçekleştirmiş örgütlü bir toplumla ancak soykırım ve katliam uygulamalarının önü alınabilir, halklar geleceğe güvenle bakabilir.

“Kobani direnişi bu yönüyle de gerek Kürt halkı için, gerekse de bütün Ortadoğu halkları için büyük ve öğretici derslerle dolu destansı bir direniştir.

“Halepçe ve benzeri katliamlara karşı Kürt halkı, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve siyasi hareketler ulusal birliğin gerçekleşmesini sağlamalıdır.”

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER