Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu'ndan HDP'ye destek

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu HDP’yi ziyaret ederek 2015 genel seçimlerinde HDP’yi destekleyeceklerini açıkladı. Açıklamada, HDP ile stratejik iş birliği yapılması ve HDP’nin barajı geçmesi noktasında Alevilerin bütün gücüyle HDP’nin yanında olması gerektiğine karar verdik” denildi.

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu'ndan HDP'ye destek

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker ve beraberindekilerden oluşan heyet Halkaların Demokratik Partisi’ni (HDP) ziyaret etti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşen Öker ve beraberindeki heyet görüşme sonrası yaptığı açıklamada “HDP ile stratejik iş birliği yapılması ve HDP’nin barajı geçmesi noktasında Alevilerin bütün gücüyle HDP’nin yanında olması gerektiğine karar verdik” dedi.

Öker tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“7 Haziran’da gerçekleşecek seçime dair Avrupa’da yaşayan Alevilerin ve onu temsil eden kurumumuzun sürece dair görüşlerini kendileriyle paylaştık. Tahminen bir buçuk milyon Alevi yaşıyor Avrupa’da ve ilk kez de genel seçimlerde Avrupa’da yaşayan Türkiyeli gömenler oy kullanacaklar.

“Dolayısıyla da 7 Haziran’da gerçekleşecek seçim bizim de gündemimizin bir parçası oldu, Avrupa’da yaşamamıza rağmen. Cumartesi günü Avrupa’da 265 şubemizin başkanlarını temsilcilerini Frankfurt’a bir toplantıya çağırdık.

“Tek gündemdi bu toplantıda Aleviler ve 7 Haziran seçimlerinde tavrımızın ne olduğuyla ilgili bir günlük toplantıda katılın delegelerimizin ve temsilcilerimizin yüzde 99.9’u seçimler sürecinde HDP ile stratejik iş birliği yapılması ve HDP’nin barajı geçmesi noktasında Alevilerin bütün gücüyle HDP’nin yanında olması gerektiği noktasında bir karar çıktı.

“Bu karar doğrultusunda da biz gerçekten ülkemizde Tayyip Erdoğan diktatörlüğünün ve onun amaçladığı sultanlığın, tek adam diktatörlüğün hayata geçmemesi için ve önümüzdeki sürecin de son 12 yılda olduğu gibi kapkara olmaması için, çocuklarımızın sokaklarda öldürülmemesi için HDP’nin barajı aşmasının ülkemiz açısından ve geleceğimiz açısında son derece önemli bir sınav olduğunu görüyoruz. Toplumumuzun özlem duyduğu bir adım olarak görüyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER