Viyana-Hewler uçuşları iptal edildi

DAİŞ barbarlığına karşı Federe Kürdistan’da süren mücadele devam ederken, oluşan güvenlik sorunu nedeniyle Viyana’dan yapılan uçuşlar geçici olarak iptal edildi.

Viyana-Hewler uçuşları iptal edildi
Avusturya Havayolları (AUA) tarafından yapılan açıklamada, Pazar günü Hewler’e doğru yola çıkan uçağın uçuşunun ve sonrasında Pazartesi gününe (dün) ait tüm uçuşların  iptal edildiği bildirildi. Uçuş iptallerine gerekçe olarak, DAİŞ çeteleriyle savaş nedeniyle oluşan ‘güvenlik sorunu’ gösteriliyor.


Güney Kürdistan’da Ağustos ayı başından bu yana DAİŞ çeteleriyle süren savaş nedeniyle Hewler’e uçuş yapan uluslararası havayolları şirketi kalmamış durumda. AUA tarafından yapılan açıklamada, Hewler’e yapılan uçuşların 23 Mart’a kadar durdurulduğu bilgisi verilirken, normal şartlarda günlük olarak yapılan uçuşların bu tarihten sonra başlayıp başlamayacağı konusuna ise değinilmedi.

Ağustos ayında DAİŞ çetelerinin Güney Kürdistan’a saldırması sonrasında Alman Havayollarına bağlı Germanwings tarafından Erbil’e düzenlenen uçak seferleri iptal edilmişti.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı daha öncei aylarda yaptığı açıklamayla, vatandaşlarını Güney Kürdistan’a yönelik seyahatlere karşı uyarmıştı.

Peşmerge güçleri ile DAİŞ çeteleri arasındaki sınır hattının Hewler Havalimanı’na 40 kilometre kadar uzaklıkta olduğu biliniyor.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER