Demirtaş: Asla özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, en kısa grup toplantısını düzenledi. Erdoğan'a seslenen Demirtaş, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan; HDP var oldukça, HDP'liler bu topraklarda olduğu müddetçe sen Başkan olamayacaksın" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi: “Sayın Erdoğan, HDP nefes aldığı sürece sen başkan olamayacaksın, seni başkan yaptırmayacağız.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin haftalık grup toplantısında salondakileri selamladıktan sonra tek cümlelik konuşma yaptı.

Demirtaş grup toplantısında şunları söyledi:

“Türkünden, Alevisinden, her bir yöresinden çiçek kokusu getirerek, ne kadar güçlü olduğunu ortaya koydunuz. HDP’nin mücadelesine omuz vererek güç verdiniz. Karadeniz’in bu fırtınasıyla heyecanlandık, sizlerle birlikte olmanın onuruyla hepinize ayrı ayrı hoşgeldiniz. Karadeniz örgütleriyle basına açık uzun bir toplantı gerçekleştireceğiz.

“Ben bugün kürsüye sadece bir cümle söylemek için çıktım. En kısa grup toplantısı yapacağız. Hem halklarımıza verdiğimiz demokrasi ilkelerimizden vazgeçmeyeceğimizi tekrarlamak istiyorum. Biz bir pazarlık partisi değiliz. AKP ile aramızda kirli bir pazarlık olmadı olmayacak. Kirli bir alışveriş kirli bir ilişki olmadı, olmayacak.

“Tek bir cümleyle bütün bu sorunların çözümünü hatırlatmak ve sözünü vermek itiyorum. Recep Tayyip Erdoğan, HDP var oldukça, HDP bu topraklarda nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın. Sayın Recep Tayiyp Erdoğan, seni başkan yaptırmayacağız. Seni başkan yaptırmayacağız. Seni başkan yaptırmayacağız.”

Seçim çalışmaları nedeniyle bugünkü toplantının muhtemelen son grup toplantısı olacağını söyleyen Demirtaş,”Müsaade ederseniz, sizlerle birlikte geçirmek istiyoruz. Muhtemelen son grup toplantısı olacak, alanlara dağılacak. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Var olun sağolun” dedi.

Demirtaş’ın bu sözleri üzerine salondan alkışlar ve zılgıtlar koptu, sloganlar atıldı. / İMC

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER