Bugüne kadar 40 bin Kobanili geri döndü

Katliam girişiminden kaçan Kobanêliler, uzun kuyruklarda bekleyerek yurtlarına dönüyor. Bugüne kadar yaklaşık 40 bin Kobanênili’nin sadece Suruç’tan geri döndüğü belirtilirdi.

Bugüne kadar 40 bin Kobanili geri döndü
Katliam girişiminden kaçan Kobanêliler, uzun kuyruklarda bekleyerek yurtlarına dönüyor. Bugüne kadar yaklaşık 40 bin Kobanênili’nin sadece Suruç’tan geri döndüğü belirtilirken, kuyrukta bekleyen gençler, “Kobanê’yi bir daha asla terk etmeyeceğiz ve canımız pahasına koruyacağız” dedi.


DAİŞ çetelerinin katliam girişimi sonucu yurtlarını terk etmek zorunda kalan Kobanêliler, gruplar şeklinde YPJ/YPG savaşçılarının özgürleştirdiği Kobanê’ye geri dönüyorlar. 6 aydır yurtlarından ayrı olan Kobanêliler, tüm temkinli açıklamalara rağmen ayrılmak zorunda kaldıkları yurtlarına dönüyor. Saldırıların başladığı ilk günden beri 200 bine yakın kişi, DBP’li belediyelerin ve yurttaşların desteği ile başta Suruç olmak üzere kurulan kamplara ve evlere yerleştirildi. 

40 BİNE YAKIN KOBANÊLİ GERİ DÖNDÜ

Suruç’ta kurulan Arin Mirxan, Rojava, Suphi Nejat Ağırnaslı, Kobanê, Kader Ortakaya ve Şehit Gelhad çadır kentlerinde bulunan 20 bin Kobanêli’nin yarısı çadır kentleri boşaltarak yurtlarına döndü. Altı aydır süren yurt özleminin ardından, Kobanê’nin DAIŞ çetecilerinden özgürleştirildiği 26 Ocak’tan bu yana sadece Suruç’tan Kobanê’ye şu ana kadar 40 bine yakın Kobanêli’nin döndüğü belirtildi.  Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın açık tutulduğu günlerde Miseynter yol kavşağından kapıya kadar kuyruk oluşturan binlerce Kobanêli, tüm zor koşullara rağmen yurtlarına dönmeyi tercih ediyor.

 ‘ASLA TERK ETMEYECEĞİZ’

Kente giriş noktasında uzun kuyruklar oluşturan Kobanêliler, yapılan kayıt işlemlerinin ardından, yurtlarını bir daha terk etmemek üzere Kobanê’ye giriş yapıyorlar. Kuyrukta bekleyenler zafer işaretleri yaparak Kobanê'yi savunacaklarını ve Kobanê’yi çetelere asla bırakmayacaklarını belirtirken, kuyrukta bekleyen gençler “Kobanê’yi bir daha asla ter etmeyeceğiz ve canımız pahasına koruyacağız” dediler.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 19:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER