Avukat Çiçek İmralı'dan Tekirdağ'a sevk edilen 3 tutsakla görüştü

Avukat Cengiz Çiçek, İmralı'da kalan ve geçtiğimiz gün başka cezaevlerine sevk edilen 3 tutsakla görüştü.

Avukat Çiçek İmralı'dan Tekirdağ'a sevk edilen 3 tutsakla görüştü
Avukat Cengiz Çiçek, İmralı'da kalan ve geçtiğimiz gün başka cezaevlerine sevk edilen 3 tutsakla görüştü. 

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarının bağlı bulunduğu Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Cengiz Çiçek, İmralı Cezaevi'nde müvekkilleri Öcalan ile birlikte kalan ve geçtiğimiz günlerde başka cezaevlerine sevk edilen 5 tutsakla görüştü. Cumali Karsu, Bayram Kaymaz ve Hakkı Alpan'ın İmralı Cezaevi'nden alınarak Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi'ne sevk edildiklerini ifade eden avukat Çiçek, her üç tutsağın da yeni sevk edildikleri cezaevinde şu an tek kişi olarak kaldıklarını fakat önümüzdeki günlerde 3 kişilik odalara alınabileceği bilgisini verdi. Müvekkillerinden Haspi Aydemir ve Şeymus Poyraz'ın ise Kandıra 2 Nolu F Tipi Cezaevi'ne sevk edildiklerini belirten Çiçek, önümüzdeki günlerde bu iki müvekkilleri ile de görüşeceklerini söyledi. 

Çiçek, müvekkilleri Öcalan ve diğer 5 tutsak ile 2011 yılından bu yana yaptıkları görüş başvurularının da çeşitli gerekçelerle engellendiğine ve bu engelin de devam ettiğine dikkat çekerek, "Hem müvekkilimiz Sayın Öcalan hem de diğer 5 müvekkilimiz ile İmralı Adası'nda görüşmek için yaptığımız başvurular reddediliyordu. Hala müvekkilimiz Öcalan ile görüşmek için yaptığımız görüşmeler reddediliyor, fakat diğer 5 müvekkilimiz farklı cezaevlerine sevk edildikten sonra başvurularımız kabul edildi" dedi.

Öte yandan önümüzdeki günlerde Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının İmralı'ya yeni sevk edilen tutsaklarla da görüşmek amacıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yapması bekleniyor.
Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER