Suruç ve Kobani'de Newroz ateşleri yakıldı

Yüz binlere ev sahipliği yapan Suruç'un Etmanek köyünde yakılan Newroz ateşleri, Kobanê'nin Kanîya Kurda Tepesi ve kent merkezinin birçok noktasında yakılan ateşlerle karşılık buldu

Suruç ve Kobani'de Newroz ateşleri yakıldı
 Yüz binlere ev sahipliği yapan Suruç'un Etmanek köyünde yakılan Newroz ateşleri, Kobanê'nin Kanîya Kurda Tepesi ve kent merkezinin birçok noktasında yakılan ateşlerle karşılık bulurken, hınca hınç dolan alandaki Newroz coşkusu büyüyerek devam ediyor. Kobanê Kantonu Eş Başkanı Enver Müslim'de kitleyi selamlayarak Newroz'u kutlayacak.

Bölge illerinde resmi Newroz startının verildiği Kobanê sınır hattında ki Newroz kutlaması yüz binlerin katılımıyla başladı. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin ansına saygı duruşuyla başlayan kutlamaya Kobanê tarafı da katıldı. 21 Mart günü Miştenur Tepesi'nde büyük bir Newroz kutlamasının yapılacağı Kobanê'nin,  Kanîya Kurda Tepesi ve kent merkezinde ki birçok noktada yakılan ateşlerle yüzbinleri selamlayan Kobanê'de binlerce kişi sınır hattına akın etti. Suruç ilçe merkezinde bir araya gelen binlerce kişinin taşınmaya devam ettiği Newroz alanı PKK, YPG, YPJ bayraklarıyla donatılırken PKK lideri Abdullah Öcalan, PKK'nin öncü kadroları ve Kobanê'de yaşamını yitiren YPG ve YPJ savaşçılarının resimlerini taşıyan binlerce kişi Koma Welatê Rojê ve  Rojavalı çocuklardan oluşan Koma Rojava müzik gruplarının verdiği müzik dinletisiyle halaylar çekmeye başladı.

Kobanê tarafında yakılan ateşlere karşılık olarak Newroz alanı ve Etmanek köyünde da bir çok noktada ateşler yakılırken, sahneye çıkan Hozan Comert kitleyi şarkılarıyla coşturdu. Bu arada aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak, Kobanê Kantonu Eş Başkanı Enver Müslim ve çok sayıda HDP'li parlamenterin aralarında bulunduğu heyette alana geldi. Kobanê ve Suruç tarihinin en görkemli Newroz'u, Kobanê Kantonu Eş Başkanı, Eş başkanlar ve milletvekillerinin aralarında bulunduğu heyet tarafından alanda bulunan büyük Newroz ateşinin yakılmasıyla sürecek.

Newroz kutlamaları daha sonra yapılacak konuşmalar ve onlarca MKM sanatçısının sahneye çıkmasıyla devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER