Til Hemis ve Til Temir’de 686 aileye yardım yapıldı

Rojava Yardım Örgütü Til Hemis, Til Berak ve Til Temirli bölgelerinde DAIŞ çetelerinin saldırılarından zarar gören ve zor durumda olan 686 aileye yardım yaptı.

Til Hemis ve Til Temir’de  686 aileye yardım yapıldı

Cizîrê Kantonu’nun Til Hemis, Til Berak ve Til Temir bölgelerinde çetelerin saldırılarından kaynaklı dolayı yerleşim yerlerinden ayrılıp, Qamişlo  ve Haseki bölgesine gelen ailelere  Rojava Yardım Örgütü tarafından yardım yapıldı.

Til Hemis ve bağlı köylerin YPG/YPJ güçleri ile El- Senadîd  güçleri tarafından özgürleştirilmesinin ardından Rojava İnsani Yardım Örgütü bu bölgedeki ailelerin maddi ziyanlarının tespiti için çalışma başlattı.

İnsani Yardım Örgütü Eşbaşkanı Hember Hesen, Mart ayının başından itibaren Til Hemis bölgesindeki 16 köyde bulunan 500 aileye yardım yaptıklarını belirtti.

Til Temir’e bağlı Xabur köylerinden Haseki’ye göç eden 186 Asuri ailesine yadım ulaştırdıklarını dile getiren Hesen, bu yardım maddelerinin temel gıda maddelerinden oluştuğunu, yine çocuklar için süt ve çocuk kıyafetlerinden oluştuğunu ifade etti.

Til Hemis bölgesindeki ailelere yardımlar dağıtıldığında Til Berak’ta maddi ziyana uğramış aileler için tespit çalışmalarının yapıldığını kaydeden Hesen, bu bölgede de tespit edilen 510 ailenin olduğunu en kısa sürede de onlara yardım ulaştıracaklarının altını çizdi.

Tüm yardım kuruluşlarına da çağrıda bulunan Hember Hesen, Rojava halkına destek sunulmasını talep etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER