Fransa DAİŞ yanlısı siteleri kapattı

Fransa’da DAİŞ çeteleri ve diğer bazı şiddet yanlısı örgütlere destek veren 5 internet sitesi bloke edildi. Fransa tarihinde ilk kez ‘terörist propaganda’ nedeniyle internet sitelerine erişim engelleniyor.

Fransa DAİŞ yanlısı siteleri kapattı
İçişleri Bakanlığı’nın Kasım ayında çıkan kanuna dayandırdığı kararıyla bir haber sitesinin de aralarında olduğu 5 internet sitesine erişim engellendi. Bu kapsamda, siteye giren internet kullanıcılarına İçişleri Bakanlığı’nca oluşturulmuş alternatif sayfaya geçiş öneriliyor.


Yasaklanan sayfalarda, kullanıcının ‘terörist eylemleri provoke eden’ ve ‘bu eylemleri savunan’ sitelere giriş yapıldığı uyarısı yapılıyor. Bu sayfalarda ise, DAİŞ ve diğer bazı terörist grupların propagandalarına karşı hazırlanmış anti-propaganda materyalleri sunuluyor.

DAİŞ ve diğer radikal selefi örgütlerin katliam ve saldırılarını destekleyen sitelerin varlığı Fransa’da uzun süredir tartışılıyordu. Kasım ayında kabul edilen ‘Anti-terörizm Yasası’ kapsamında, terörist saldırıları provoke eden ve haklı gösteren internet sitelerinin devlet kurumlarınca kapatılabilmesine olanak veriliyor.

Kanun kapsamında bir sitenin içeriğine ilişkin site yöneticileri ve internet bağlayıcısı şirketler uyarılırken, herhangi bir değişikliğe gidilmemesi durumunda söz konusu internet sitesi 24 saat geçtikten sonra kapatılabilecek.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER