15 gün içerisinde öğrencilerin sayısı yüzde yüz arttı

Kobanê’de 1 Mart’ta açılan okulun derse başlamasının 15’inci günü ardından, bu süre zarfında öğrenci sayısında yüzde yüz artış yaşandı.

15 gün içerisinde öğrencilerin sayısı yüzde yüz arttı

Kobanê’ye geri dönüşlerin başlaması ile birlikte SZK ve Öğretmeler Birliği tarafından 1 Mart’ta eğitim çalışmalarına yeniden başlanmış ve bu kapsamda kentin özgürleşmesi ile ilk okulda açılmıştı.KOBANE-PERWERDE-ZIMANE-KURDI-5

Yeni açılan okulun ismi Şehit Osman olarak değiştirilmiş ve başlangıçta 100 öğrenci ile eğitim ve öğrenime başlamıştı. Okulda 15 öğretme öncülüğünde Kürtçe, Arapça ve İngilizce dillerinde dersler veriliyor. Kobanê’ye geri dönüşlerin devam etmesiyle 100 öğrenci ile derslere başlayan okulun öğrenciler sayısı 15 gün içerisinde yüzde yüz artarak bu sayı 200 çıkmış durumda.

08.00 ile 12.00 ders saatleri olarak belirlenirken, derslerin birinci sınıftan 8’inci sınıf öğrencilerine kadar verildiği belirtildi. Birinci sınıftan 4’üncü sınıfa kadar Kürtçe dil eğitimi veriliyor. 4’ten sonrası sınıflar içinse Kürtçe, Arapça ve İngilizce dersler veriliyor.

Arapça dil dersi veren Rêzan Mistefa, okulda yeterli materyalin olmadığını, belirterek bu konuda materyal yardımı yapılmasını belirtti.

Kürt dili dersi veren Necah Mişî de öğrencilerin büyük bir sevinçle okula geldiklerini, okumayı sevdikelrini belirtti. Mişî, “Bizlerde kıt imkanlarla görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi. / ANHA

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER