Hakkari Baro Başkanı Ergün Canan'dan 10 Ocak mesajı

Hakkari Baro Başkanı Ergün Canan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Hakkari Baro Başkanı Ergün Canan'dan 10 Ocak mesajı

Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Canan mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Kamuoyuna haber ve bilgi akışı sağlamada çok yönlü bir görevi olan gazetecilerin üstlendiği misyon şüphesiz ki büyük emek, özveri ve çaba gerektirmektedir. İnsanların sadece haber alma ihtiyacını karşılamakla kalmayan, aynı zamanda kamuoyunun tarafsız ve doğru olarak bilgilendirilmesinde de çok önemli bir görev üstlenen basının önemi yabana atılamaz.

Basın çalışanları, toplumun aydınlatılması sürecinde farklı görüş ve düşünceleri objektif ve tarafsız yayın anlayışıyla yayınlamayı ilke edinmişlerdir. Bu çok hassas ve zor bir görevi ifa etmeye çalışmak demektir. Her şartta habere ulaşmak ve haberi yaymak çabası içinde koşan basının verdiği bu mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Bu yönüyle habere ulaşmak ve haberi paylaşmak basının üstlendiği zor bir görevdir. Bu zor görev sadece emek harcamak, çaba sarf etmek ile açıklanamaz. Aynı zamanda büyük fedakarlık gerektiren, sorumluluğu yüksek olan, şartları bir hayli ağır olan ve önemli bir görev barındıran bir meslektir.

Demokrasinin yaşanması, sürdürülebilmesi, gelişmesi ve korunması için zor bir görev üstlenen basının bu rolü, aynı zamanda demokrasinin en temel yapı taşlarından birini de oluşturmaktadır. Bu görev, demokratik yol ve yöntemlerden biri olduğu için toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında da önemli bir yere sahiptir.

Bu düşüncelerle kamuoyunun doğru, tarafsız ve güvenilir bir şekilde bilgilendirilmesinde önemli rol üstlenen basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Kaleminizin keskin, objektifinizin hep net olmasını diliyorum. Başta ilimizde görev yapmakta olan basınımızın çok değerli üyeleri olmak üzere, tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutluyorum.  Hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da saygıyla anıyorum.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER