Hakkari'de 6 tutuklama, Yüksekova 1 gözaltı

Hakkari’de gözaltına alınan ve bugün mahkemeye çıkarılan 7 kişiden 6'sı tutuklanırken, Yüksekova’da ise Belediye Başkanvekili Hüsnü Beşer gözaltına alındı.

Hakkari'de 6 tutuklama, Yüksekova 1 gözaltı
Hakkari’de 3 gün önce farklı adreslere yapılan baskınlarda gözaltına alınan 7 kişi, bugün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiler.

Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebi mahkemeye sevkedilen 7 kişiden,HDP eski yöneticisi Ömer Kaya denetimli serbestlik şartı ile serbest bırakıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Derya Çiftçi, Belediye Meclis üyeleri Hasan Yiğit ve Kazım Yalçın, SES Hakkari Şubesi Denetleme Kurulu Başkanı Metin Demirer, HDP üyeleri Hamdullah Çelebioğlu ve İsmet Tuncer tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Derya Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi 'Öz yönetim' açıklamasına katıldıkları ididası ile tutukanarak Hakkari Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Gündüz saatlerinde Üzümcü Köyündeki adresine yapılan baskında gözaltına alınan Hakkari İl Genel Meclisi Üyesi Zeynep Yılmaz'ın emniyetteki sorgusu devam ediyor. 

Hakkari Adliyesi önünde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, adliyeye sevk edilen yakınları için valilik bahçesinde bekleyen çok sayıda kişi ise bahçe dışına çıkartıldı.

Öte yandan Yüksekova’da Belediye Eşbaşkanvekili Hüsnü Beşer'in ikamet ettiği İpekyolu Caddesi üzerindeki eve özel harekat polisleri tarafından baskın düzenlendi. Evde yapılan aramaların ardından Beşer gözaltına alındı.

Beşer'in gözaltı gerekçesi öğrenilemedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2016, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER