Hakkari'de Valiliğe yürüyüş ertelendi

Hakkari'de, BDP tarafından, PKK'li Sidar Kobani'nin ölümü, Soma'daki faciada ölen işçiler ve Meskan dağına yapılması planlanan karakolları protesto etmek için bugün Valiliğe yapılması düşünülen yürüyüş ertelendi.

Hakkari'de Valiliğe yürüyüş ertelendi

Belediye Eşbaşkanları ve beraberindeki BDP yöneticileri, yaklaşık 2 gün önce çarşı merkezinde esnaflara davetiye dağıtarak "Meskan Dağı olmak üzere bölgede yapımı planlanan karakollar, askeri operasyonlar ve Soma faciası sonrası gündeme gelen işçilerin sosyal güvence hakları konularında duyarlığı artırmak" amacıyla valiliğe yapacakları yürüyüş için halkı davet etmişti.

Bugün sabah saatlerinde binlerce kişi yürüyüşe katılmak için Bulvar Caddesi üzerinde bulunan BDP binası önünde toplandı. Hakkari Valiliği önünde ise yürüyüş öncesi yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Parti binası önündeki kalabalığa seslenen BDP İl Eş Başkanı Mustafa Miraz Çallı, bugün valiliğe doğru düzenlemek istedikleri yürüyüşü bir süre önce Meskan Dağı'nda çıkan çatışmada yaşamını yitiren Sidar Kobani kod adlı Muhammed Hoşani isimli PKK'li ailesinin yürüyüşe yetişemediğinden dolayı ileriki bir tarihe ertelediklerini söyledi.

Daha sonra parti binası önünde bulunan kalabalık, taziye için araçlarla Yüksekova ilçesine hareket etti. / anf
 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER