Siirt'te hasta tutsaklar için üç günde 10 bin imza

Cezaevlerinde bulunan hasta tutsakların serbest bırakılması amacıyla başlatılan imza kampanyası çerçevesinde Siirt İHD Şubesi tarafından üç gün içinde 10 bini aşkın imza toplandı.

Siirt'te hasta tutsaklar için üç günde 10 bin imza
Cezaevlerinde bulunan hasta tutsakların serbest bırakılması amacıyla başlatılan imza kampanyası çerçevesinde Siirt İHD Şubesi tarafından üç gün içinde 10 bini aşkın imza toplandı.


Siirt İHD Şubesi, 235'i ağır olmak üzere toplam 642 hasta tutsağın serbest bırakılması amacıyla geçtiğimiz Cuma günü şehir merkezinde iki stant açarak imza topladı. İHD'liler ayrıca mahalleler, okullar ve sokaklarda da üç gün boyunca imza topladı. 

19 Mayıs günü sona eren kampanya kapsamında toplanan imzalar, Cumhurbaşkanı, TBBM ve Adalet Bakanlığı'na gönderilecek.

Güres Caddesi'nde kurulan imza standı önünde bir açıklama yapan İHD Siirt Şubesi Yöneticisi ve Cezaevi Komisyonu üyesi Azad Taş, cezaevlerindeki hasta mahpusun tahliye edilmesi amacıyla Cuma günü başlattıkları imza kampanyası sonucunda bu gün itibariye 10 bini aşkın imza topladıklarını ifade etti.

Taş,“İnsan hakları savunucuları, mahpus yakınları, insancıl hukuka bağlı hukukçular, doktorlar, öğretmenler, memurlar, işçiler ve esasen yüreğinde insani değerleri korumaya çalışan insanlar olarak artık açıklama yapma zamanının çoktan geçtiğinin farkındayız. Topladığımız imzaları genel merkezimize oradan da Cumhurbaşkanlığına, TBMM’ye ve adalet bakanlığına göndereceğiz. İmzalar etkili olmadığı takdirde hasta mahpusların bırakılması için farklı eylemsellikler geliştireceğiz” şeklinde konuştu.

Taş, sözlerini şöyle tamamladı:  "Buradan yetkililere sesleniyoruz. İnandığımız ve kabul ettiğimiz evren değerleri paylaşmıyor olabilirisiniz. Ama inandığınız değerler her ne ise o değerlere ithafen, insanlarımızın ölüme mahkûm etmeyiniz diyoruz. Cezaevlerinde kalma koşulları olmamasına rağmen, kendi zaruri ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan ağır tutsaklara ya adli tıp raporları, ya da kendilerine adli tıp raporu verilen ağır hasta mahpusların bu raporlarına rağmen tahliye edilmiyoruz. Biz insan hakları savunucuları olarak buradan yetkililere bir daha sesleniyoruz. Evrensel hukuk normlarını dikkate alarak mahpusların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz." / anf

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER