Hasankeyf'in AK Partili Belediye Başkanı: Benim de içim sızladı

Hasankeyf'in son görüntüsünü değerlendiren AK Partili Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen ortaya çıkan sonucu kendisinin de beğenmediğini söyledi.

Hasankeyf'in AK Partili Belediye Başkanı: Benim de içim sızladı
12 bin yıllık tarihiyle tarihin en önemli yerleşimlerinden olan Hasankeyf’te, Ilısu Barajı yapımı nedeniyle yapılan taşınma çalışmalarının ardından Anadolu Ajansı’nın, “Hasankeyf yeni yüzüyle misafirlerini bekliyor” haberi ile başlayan tartışma devam ediyor. Son olarak bugün Habertürk televizyonunun bölgeden yaptığı yayına katılan AK Partili Hasankeyf Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen, tarihi beldenin son hali için, “Benim de içim sızlıyor” dedi.

Abdülvahap Kusen.


Kusen ortaya çıkan görüntünün düzeltilmesi için bölgede büyük bir ağaçlandırma çalışması yapılacağını, bu konuda ve diğer düzenlemeler hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yapacaklarını söyledi.

Bölgede yapılanlar nedeniyle bazı hak sahiplerinin mağdur olduğu yönündeki eleştirileri de değerlendiren Kusen, bu konuda haklı şikayetler olduğunu ve durumlarının düzeltilmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2020, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER