Sakarya'da, havai fişek yüklü kamyonda patlama: 3 ölü, 6 yaralı

Sakarya Hendek'te patlamayan mühimmatı taşıyan kamyon askerin kontrol yaptığı yerde patladı. Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamada olayda üç kişinin öldüğü ve 6 yaralı olduğu belirtildi.

Sakarya'da, havai fişek yüklü kamyonda patlama: 3 ölü, 6 yaralı
Sakarya Hendek’te 3 Temmuz günü patlama yaşanan Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda patlamayan malzemeleri imhaya götüren kamyonda patlama oldu. Saat 12.00 civarında yaşanan patlamada 3 kişinin öldüğü ve 6 yaralı olduğu açıklandı. Olayın Hendek Belediyesi’ne ait kamyonun taşıdığı malzemenin boşaltılması sırasında yaşandığı belirtiliyor.

Olay yerinden medyaya açıklama yapan Taşkısığı Mahallesi Muhtarı Muharrem Bektaş, olay öncesinde jandarmanın kontrollü patlama yapılacağını duyurduğunu ve halkı uyardıklarını söyledi. Orman içinde daha önce taş ocağı açılan ancak artık kullanılmayan bölgede kontrollü patlama yapılmak istendiğini ancak olay yerine gittiklerinde malzemeyi taşıyan aracın parçalandığını ve yaralı asker ve siviller gördüklerini belirten Bektaş, çok sayıda ambulansın olay yerine geldiğini anlattı.

‘PATLAMAMIŞ HAVAİ FİŞEKLER PATLADI’

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de patlamamış havai fişeklerin taşınma anında aracın durduğu ve askerin kontrol yaptığı yerde patlama olduğunu söyledi.
Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda yaşanan patlamada 7 kişi ölmüş, 126 kişi yaralanmıştı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2020, 20:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER