İzmir ve Kars belediyeleri havai fişek gösterisi düzenlemeyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kars Belediyesi, etkinliklerde havai fişek kullanmama kararı aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediyelerine havai fişek kullanmama çağrısı yaparken Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen "Bizim zevkimiz için hiç bir canlının ölümüne izin veremezdik" dedi.

İzmir ve Kars belediyeleri havai fişek gösterisi düzenlemeyecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi doğayı kirlettiği ve canlıların ölümüne neden olduğu gerekçesiyle havai fişek gösterileri düzenlememe kararı aldı.


Belediyeden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önemli günlerde tüm görkemiyle kutlama yapmayı sürdüreceklerini söyledi.

Soyer, “Ancak 5 dakikalık bir gösterinin bize vereceği keyif yüzünden canlıların ölmesine, insanların zehir solumasına, havamızın, suyumuzun ve toprağımızın kirlenmesine müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sakarya’daki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamanın ardından durumun gözden geçirdiklerini aktaran Soyer, “Üretiminden gösterisine kadar her yanıyla yaşama zarar veren bu eğlence biçiminden İzmir’de derhal uzaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bundan sonra etkinliklerinde havai fişek kullanmayacağını buradan ilan ediyorum. İzmirli hemşehrilerimin yaşama verdiği kıymeti çok iyi bildiğimden bu konuda benim destekleyeceklerinden şüphe duymuyorum” diye konuştu.

İlçe belediyelerine de çağrı yapan Tunç Soyer, “İlçe belediye başkanlarımızı da buradan etkinliklerinde havai fişek kullanmamaya çağırıyorum. Çünkü çağdaş İzmir’e bu yakışır” dedi.

AYHAN BİLGEN: KULLANMADIK, KULLANILMASINI DA ELEŞTİRDİK

Kars Belediyesi de hava fişek kullanmama kararı aldı. Belediyeden yapılan açıklamada, “Son günlerde yaşanan üzücü olaylar sonucunda aldığımız karar ile, Belediyemizin hiçbir etkinlik ve organizasyonunda #havaifisek kullanmayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

Twitter hesabından kararı paylaşan Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen de “Kullanmadık, kullanılmasını eleştirdik, kullanmayacağımızı ifade ettik. Bizim zevkimiz için hiç bir canlının ölümüne izin veremezdik” ifadelerini kullandı. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2020, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER